Kdo nezvládne smažák a poleze na komín? První díl nového Souboje na talíři je tady!

Tři špičkoví kuchaři, porotci soutěže MasterChef Česko, a hlavně velcí kamarádi – propagátor stravování z Mekáče Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář vyráží za novými dobrodružstvími. První zastávka je čeká na vlakovém nádraží v Nižboru, kde nejen znaveným turistům servírují oblíbený český smažák. Jak si kuchaři s touhle výzvou poradí?

Přemek Forejt své kolegy rozhodně nešetří, protože hned na úvod pro ně vybral českou klasiku, s níž se na první pohled vlastně moc experimentovat nedá. Plátek sýra v trojobalu usmažený do zlatova neskýtá mnoho možností inovace. Tím spíš, že nižborští štamgasti mají zdejší vlajkový pokrm velmi dobře nachutnaný. „Nemám z toho vůbec radost,“ svěřil se Jan Punčochář, který nemá smažák právě v lásce, a doplnil, „ale budu se snažit udělat to nejlepší jídlo, jaké ze smaženého sýra udělat jde.“

Oba soupeři se při vaření pořádně zapotí, protože venku panuje typické letní horko, nemluvě o tom, že Přemek jim jejich úkol ani trochu neusnadní, a dokonce si pro ně připravil celou řadu naschválů. „Já jsem nějakou kulišárnu čekal, ale to, co Přemek vymyslel, předčilo všechna má očekávání,“ okomentoval Radek Kašpárek skutečnost, že se Přemek rozhodl před nimi základní surovinu, sýr, pečlivě schovat. Kam? Na to odpoví zapeklitý rébus, podívejte se na video.

Radek ani Honza se však jen tak nevzdávají. Aby ne, když sázky jsou tentokrát pěkně vysoko. Kdo prohraje, bude se muset vyšplhat na starý, šedesát metrů vysoký tovární komín.

První díl nové řady Souboje na talíři uvidí diváci už v úterý večer ve 21:40 na TV Nova a už teď na Voyo.

 

Foto: TV Nova