Karolína, domácí kuchařka – Vánoce

Oblíbená kuchařka Karolína Kamberská si už dávno ověřila, že o Vánocích nemá smysl usilovat o dokonalost, která je stěží dosažitelná. Důležité pro ni je sejít se, smát se, mít dobrou náladu a také něco dobrého k jídlu. Divákům svého pořadu Karolína, domácí kuchařka nabídne inspiraci na několik jídel pro sváteční dny. Už v neděli 10. prosince v 17.15 hodin na Prima Love.

HML_6277
Kdysi se Karolína snažila o dokonalé Vánoce. Zuřivě uklízela, nakupovala dárky a podávala heroické výkony. Pod stromeček pak ale padla únavou. Dnes jí záleží hlavně na tom, aby uvařila něco dobrého a sešla se se všemi a vychutnala si kouzlo svátečních chvil. Pro slavnostní chvíle sahá k několika osvědčeným receptům.

Burské košíčky1_Fotor
K Vánocům u nás neodmyslitelně patří kapr. Toho většina lidí připravuje v trojobalu. Ovšem ještě tradičnější a starší vánoční úpravou je kapr na černo. Do omáčky k němu patří pivo, jehož nahořklá chuť funguje naprosto krásně, a navíc zesílí chutě všeho ostatního. Pivo se ostatně přidává do mnoha tradičních českých receptů. Jako přílohu volí Karolína houbového kubu, kterého připravuje z jáhel, jenž se díky své jemné chuti ke kaprovi na černo hodí. „Tradičně se kapr na černo připravoval tak, že se rybí maso vařilo přímo v omáčce. Mé rodině však víc chutná varianta, když rybu opeču zvlášť na pánvi. Toto jídlo možná vyžaduje trochu více námahy, ale stojí za to. Dodá krásnou sváteční atmosféru, a navíc nás pomyslně propojí s našimi předky,“ říká Karolína.

Roastbeef s domácí tatarkou_Fotor
Karolína má hodně v oblibě hovězí maso, a jak sama říká, třeba mezi obloženými chlebíčky si vybere vždy ten roastbeefový. „Dlouho jsem si myslela, že upéct roastbeef doma je složitá záležitost. Když ale známe několik triků, tak se toho nemusíme bát. Dnes mám podezření, že mnoho z našich vánočních návštěv k nám chodí jenom kvůli němu,“ směje se.
Nakonec připraví Karolína dokonalou vánoční lahůdku nejen pro milovníky arašídového másla. „Arašídové máslo moje rodina milovala dávno předtím, než se u nás dalo koupit na každém rohu, vozili jsme si ho z dovolených. A já si s ním dodnes ráda v kuchyni hraju,“ prozrazuje oblíbená kuchařka.

Kapr na černo s houbovým kubou_Fotor

Karolínino menu pro slavnostní vánoční dny

  • Kapr na černo s houbovým kubou

  • Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou

  • Burské košíčky

Otevřete pokladnici plnou receptů a vařte s chutí a láskou. Sledujte jedenáctý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 10. prosince v 17.15 hodin na Prima Love.

Roastbeef s domácí tatarkou1_Fotor

Foto: TV Prima