Ano, šéfe! – Legenda se vrací

Zdeněk Pohlreich si v nedávné době odskočil do pořadů Na nože! a Šéf na grilu, ale nyní se vrací v plné síle k formátu, který ho kdysi přivedl na televizní obrazovku. Mezi diváky se spekulovalo, jestli Zdeněk Pohlreich trochu »neměkne«, ale v nové řadě vyvede všechny pochybovače z omylu. Jak je u něj zvykem, bude zase říkat natvrdo, co si myslí – nejen personálu restaurací, ale zejména jejich majitelům a majitelkám.


Bude se tak opět »pípat ostošest« a v některých obzvlášť »výživných« epizodách se můžete těšit na skutečně velmi vyostřené konfrontace. Šlendrián totiž šéf nenašel jen v kuchyních hospod, ale i v jejich kancelářích. Doporučit předem můžeme například epizodu, která se natáčela v jedné z »luxusnějších« brněnských restaurací. Zkrátka sonda do českých a moravských hospod a restaurací tak pro mnohé z nich nedopadne příliš lichotivě.
Tentokrát navštíví štáb s kamerou dalších deset míst a doplní tak dosavadních více než třicet restaurací z předchozích tří řad. Spektrum bude opět pestré nejen zeměpisně, ale různorodost se projeví i v gastronomické úrovni jednotlivých restaurantů.

Vysílání: podzim 2011
Čas: čtvrtek, po 21 hodině

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich – šéf Café Imperial a majitel pražské restaurace Divinis proslul jako kritik blafů českých restaurací a propagátor kvalitních surovin a jednoduchých a tradičních kulinářských postupů. Své zkušenosti s vařením a vedením restaurace i personálu předával ve třech řadách pořadu nejen kolegům, ale také divákům, které dokáže svými hláškami a postřehy skvěle pobavit. Zdeněk Pohlreich je málokomu lhostejný. Lidé ho buď obdivují a respektují jako absolutního profesionála se zájmem o věc, nebo ho zkrátka nemusejí, protože si nebere servítky.
Může si to dovolit: vypracoval se od píky až k nynější popularitě a úspěchu, i když v mládí podle svých slov kuchařinu nijak zvlášť nemiloval. Pak si ale uvědomil, že pracovitý a schopný kuchař má dveře všude otevřené a může prožít tvůrčí a bohatý život. Toužil získat zkušenosti ve světě, poznat, jak to dělají jinde. Emigroval krátce před revolucí a nakonec zakotvil v Austrálii, kde se po těžkých začátcích prosadil ve francouzské restauraci. Po návratu do vlasti své nabyté zkušenosti zúročil ve špičkových hotelech, až si splnil sen o vlastní restauraci. V Pražském kulinářském institutu Romana Vaňka vede kuchařské kurzy, kde učí vařit laickou veřejnost.

Foto: TV Prima