Zchlaďte se jahodovou ledovou kávou či tradičním mrazivým espressem

Pozvěte kamarádky na zahradní party a pohostěte je klasickým mrazivým nakopávákem nebo jahodovou ledovou kávou s příchutí exotiky. Ani s jedním receptem nešlápnete vedle a užijete si příjemné odpoledne v té nejlepší společnosti.

Jahodová ledová káva

Jahodová ledová káva

Překvapte kamarádky odvážným letním nápojem – jahodová ledová káva s kokosovým mlékem je přesně to, co v horkém letním odpoledni ozvláštní vaše setkání.

 

Na 1 porci potřebujete:

  • 4 střední jahody
  • 1 dcl kokosového mléka
  • Capsletto espresso
  • Led

Klasická ledová káva

Pusťte se do toho:

  1. Jahody spolu s kokosovým mlékem rozmixujeme dohladka a přecedíme, abychom získali krémově hladkou texturu.
  2. Základ nápoje vlijeme do sklenice a přidáme bohatou hrst ledu.
  3. Uvaříme velké espresso od Capsletta a pomocí lžičky nalijeme na připravenou směs.
  4. Káva začne pomalu klesat dolů a jahodová složka vystoupá na povrch.
  5. Nakonec kávu ozdobíme čerstvými jahodami.

Tradiční ledová káva

V parném letním dni vás nejlépe osvěží a zároveň nakopne tradiční ledová káva. Připravte si tu svou do pořádné sklenice a odpolední únava bude ta tam!

 

Tip: Když necháte hotové espresso zmrazit ve tvořítkách na led, neztratí ledová káva intenzivní chuť.

 

Na 1 porci potřebujete:

  • Led
  • 1 dcl mléka
  • Capsletto espresso
  • Třtinový cukr na doslazení

 

Pusťte se do toho:

  1. Na dno sklenice dáme hodně ledu, na který nalejeme čerstvé mléko.
  2. V kávovaru uvaříme Capsletto espresso a opatrně jej nalijeme na mléko s ledem. Při spojení čerstvé kávy a mléka se začnou tvořit krásné struktury.
  3. K doslazení použijeme třtinový cukr.

 

 

Foto: www.prkonektor.cz