Vepřová žebírka na pivě a medu

Srdcem rázovitého Valašska je bezesporu město Rožnov pod Radhoštěm. V jeho centru, jen pár kroků od náměstí T. G. Masaryka, je restaurace Majerův dvůr. A právě její šéfkuchař Josef Valchář pro vás připravil dnešní recept pro čtyřčlennou rodinu. V Beskydech je krásně, a když si tam ještě navíc pochutnáte na skvělém jídle, bude váš zážitek z výletu třeba do nedalekého unikátního Valašského muzea v přírodě nezapomenutelný.

Připravte si:
2 kg vepřových žebírek
4 lžíce medu
4 dl piva
grilovací koření
8 stroužků česneku
1 cibuli
sůl
pepř

Pusťte se do toho:
1 Nejdříve uděláme marinádu z piva, medu, soli, pepře, grilovacího koření a česneku.
2 Poté vepřová žebírka naložíme do marinády a necháme nejlépe přes noc marinovat.
3 Druhý den je dáme na pekáč a pečeme v troubě rozehřáté na 140 °C hodinu a půl. Poté teplotu trouby zvýšíme na 220 °C a necháme žebírka péct půl hodiny dozlatova.

Facebook restaurace ZDE

Foto: Restaurace Majerův dvůr Rožnov pod Radhoštěm


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/80747/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353