Vyzkoušejte naše nové bezlepkové velikonoční recepty.
Na 2 menší věnce potřebujete:
Na těsto:
150 g + 2 lžíce Univerzální směsi Labeta
500 g Směsi na Mazanec Labeta
20 g droždí
150 ml vody
200 ml mléka
1 lžíce cukru
2 žloutky
80 g másla
Na náplň:
Čokoládový nebo Vanilinový puding Labeta
500 ml mléka
Pusťte se do toho:
- Nejprve si ze 150 ml vody, droždí, cukru a dvou lžic mouky uděláme kvásek, který pořádně promícháme a necháme vzejit cca 20 min na teplém místě.
- Vedle smícháme mouku, směs na mazanec, mléko, žloutky a máslo. Do této směsi potom přidáme vzešlý kvásek, pořádně prohněteme a necháme v troubě na 60 stupňů kynout cca 2 hodiny.
- Mezitím si uvaříme puding dle návodu a zaděláme povrch potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup.
- Hotové těsto rozdělíme na dvě části, z každé připravíme jeden věnec. Vezmeme jednu půlku těsta a rozdělíme opět na půl. Každou část rozválíme do obdélníku.
- Až bude puding chladný, rozetřeme ho po těstě. Těsto zamotáme jako roládu a potom uprostřed podélně rozkrojíme. Oba konce do sebe zamotáme a vytvoříme věnec, který ještě můžeme potřít rozmíchaným vajíčkem.
- Stejným způsobem připravíme druhý věnec. (Můžete jednou použít čokoládový a jednou vanilinový a vzniknou z toho 2 různé věnce.)
- Pečeme na 190°, cca 30 min.
- Upečený věnec můžeme po vychladnutí dozdobit barevnými čokoládovými vajíčky.
Labeta – tradiční český výrobce z Polabí
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Foto: Labeta