Velikonoční bezlepkový věnec s pudingem

Vyzkoušejte naše nové bezlepkové velikonoční recepty.

Na 2 menší věnce potřebujete:

 

Na těsto:

150 g + 2 lžíce Univerzální směsi Labeta

500 g Směsi na Mazanec Labeta

20 g droždí

150 ml vody

200 ml mléka

1 lžíce cukru

2 žloutky

80 g másla

 

Na náplň:

Čokoládový nebo Vanilinový puding Labeta

500 ml mléka

 

Pusťte se do toho:

  1. Nejprve si ze 150 ml vody, droždí, cukru a dvou lžic mouky uděláme kvásek, který pořádně promícháme a necháme vzejit cca 20 min na teplém místě.
  2. Vedle smícháme mouku, směs na mazanec, mléko, žloutky a máslo. Do této směsi potom přidáme vzešlý kvásek, pořádně prohněteme a necháme v troubě na 60 stupňů kynout cca 2 hodiny.
  3. Mezitím si uvaříme puding dle návodu a zaděláme povrch potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup.
  4. Hotové těsto rozdělíme na dvě části, z každé připravíme jeden věnec. Vezmeme jednu půlku těsta a rozdělíme opět na půl. Každou část rozválíme do obdélníku.
  5. Až bude puding chladný, rozetřeme ho po těstě. Těsto zamotáme jako roládu a potom uprostřed podélně rozkrojíme. Oba konce do sebe zamotáme a vytvoříme věnec, který ještě můžeme potřít rozmíchaným vajíčkem.
  6. Stejným způsobem připravíme druhý věnec. (Můžete jednou použít čokoládový a jednou vanilinový a vzniknou z toho 2 různé věnce.)
  7. Pečeme na 190°, cca 30 min.
  8. Upečený věnec můžeme po vychladnutí dozdobit barevnými čokoládovými vajíčky.

 

 

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

 

Foto: Labeta