Valentýn ve znamení italské kuchyně – parmská šunka s buvolí mozzarellou

Svátek zamilovaných se kvapem blíží. Pokud ale marně přemýšlíte, čím překvapit svou drahou polovičku, máme pro vás jednoduchý tip! Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Co takhle na místo překvapení v podobě dárků připravit své drahé polovičce něco lehkého k zakousnutí? Vybrali jsme pro vás 2 oblíbené a jednoduché recepty z báječné italské kuchyně – rajčatovou bruschettu a parmskou šunku s buvolí mozzarellou!

shutterstock_405264208
Valentýn se nese nejen ve znamení milostných přání, dárků a jiných pozorností, ale také v duchu dobrého jídla. Jídla z italské kuchyně jsou velmi chutná a často snadná na přípravu. „Rajčatovou bruschettu a parmskou šunku s buvolí mozzarellou zvládne připravit každý. A tak zkuste mile překvapit svou drahou polovičku v originalitě přípravy, kdy vám k tomu postačí vykrajovátka ve tvaru srdce,“ doporučuje šéf kuchař Lukáš Lang z Orea Hotels & Resorts.

Parmská šunka s buvolí mozzarellou
Parmská šunka společně s mozzarellou patří k nejoblíbenějším italských produktů. A navíc když se v jednom jídle skvěle doplňuje chuť vyzrálé parmské šunky s kvalitní mozzarellou, jsou naše chuťové pohárky v sedmém nebi. Jak připravit ale připravit tyto italské delikatesy nám poradil Lukáš Lang, šéf kuchař z Orea Hotels & Resorts.

Jaké suroviny budeme potřebovat na 2 porce:
8 cherry rajčátek
8 plátků parmské šunky
200 g buvolí mozzarelly
čerstvá bazalka
čerstvá bagetka
olivový olej
redukce z balsamikového octa

Postup:
Cherry rajčatům odřízneme »prdelky« a úhlopříčně rozřízneme, tak aby se dala postavit. Mozzarellu natrháme na menší kousky a uprostřed talíře uděláme takové hnízdečko. (Pokud máme tvořítko ve tvaru srdíčka, bude to super.)
Plátky parmské šunky na točíme na palec a položíme buď do kříže na vnější stranu talíře k mozzarelle (nebo vedle sebe pod srdíčko). Na mozzarellu postavíme cherry rajčátka.
Šunku pokapeme olivovým olejem a na mozzarella uděláme balsamicovou redukcí srdce a na okraje talíře malá srdíčka. Do středu na mozzarellu natrháme trochu čerstvé bazalky. Podáváme s kousky čerstvé bagety

Foto: Shutterstock