Vajíčková tlačenka

Blíží se Velikonoce a k nim se báječně hodí vajíčková tlačenka.

Potřebujete:

5 větších vajec uvařených natvrdo

250 g zeleniny (kyselé okurky, červená paprika, mrkev, čerstvý nebo mražený hrášek, sterilovaná nebo mražená kukuřice)

100 g šunky

100-150 g majonézy (2-3 lžíce)

150 ml horké vody

150 ml nálevu z okurek

1 balíček Želatiny na vaječnou tlačenku Labeta

sůl

pepř

 

Pusťte se do toho:

  1. Zeleninu nakrájejte na stejnoměrné maličké kousky. Doporučujeme si připravit takto vlastní směs zeleniny než použít sterilovanou směs, chuťově je pak tlačenka mnohem lepší.
  2. Mrkev a hrášek můžete na dvě minutky povařit a zchladit studenou vodou, aby si zachovaly barvu.
  3. Šunku a vajíčka také nakrájejte na drobné kousky.
  4. Balíček želatiny na vaječnou tlačenku (případně klasické čiré želatiny) důkladně rozmíchejte v horké vodě, přidejte sůl a posléze i nálev z okurek.
  5. K nakrájené zelenině, šunce a vajíčkům přidejte majonézu, lehce opepřete, případně ještě dosolte a důkladně promíchejte. Nakonec vlijte rozpuštěnou želatinu a hotovou směs nalijte do připravené formy.
  6. Vložte zatuhnout do lednice min. na 2-3 hodiny, ideálně ale přes noc.
  7. Před vyklápěním z formy, ponořte formu na pár vteřin do teplé vody a nožem opatrně projeďte po obvodu.
  8. K vaječné tlačence je nejlepší čerstvé pečivo.

 

Želatina na vaječnou tlačenku Labeta – 15 Kč

Více infa: www.labeta.cz

 

Foto: www.labeta.cz