Svěží jahodový džem s mátou

Potřebujete:

1 kg jahod

snítka čerstvé máty

1000 g cukru

Ovocný pektin Labeta

Pusťte se do toho:

  1. Snítku čerstvé máty omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
  2. Jahody pečlivě očistíme a spolu s mátou rozmixujeme. K rozmixovaným jahodám s mátou přidáme cukr a ovocný pektin a dobře promícháme. Za stálého míchaní přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut.
  3. Ihned po odstavení z plotny plníme džemem čisté sklenice. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

 

Náš tip:

Čím více máty přidáte, tím výrazněji džem ovoní a dochutí, buďte odvážní a experimentujte!

 

 

Více infa: www.labeta.cz

 

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

 

Foto: Labeta