Švestkový džem s kakaem a čokoládou

Vyzkoušejte recept na chutný džem z mirabelek (špendlíků) a švestek, kterých jsou nyní plné stromy, trhy, nebo farmářské bedýnky. Vyzkoušejte třeba dezertní Švestkový džem s kakaem a čokoládou. Želírování s létem nekončí, vhodné ovoce je k dostání celý rok. Vyzkoušejte ho třeba s čistě rostlinným Ovocným pektinem bez přidaných aditiv.

Co potřebujete:
1 kg švestek
4 g kakaa
hořká čokoláda dle chuti
kůra z 1 (BIO) citronu
Želírovací cukr 4:1 Labeta

Pusťte se do toho:
1. Švestky očistíme, vypeckujeme a rozemeleme či rozmixujeme. Přidáme kakao, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nastrouhanou hořkou čokoládu.
2. Čokolády přidáme dle chuti, je však třeba myslet na to, že čím více čokolády přidáme, tím sladší džem bude. Pokud si nejste jistí, uděláte nejlépe, když džem v průběhu vaření ochutnáte a případně ho dosladíte cukrem nebo další čokoládou.
3. Na závěr přisypeme Želírovací cukr 4:1 Labeta a směs důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut.
4. Hotovým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.

Tip:
I když použijete kyselejší švestky, Želírovací cukr 4:1 Labeta by měl bohatě dostačovat ke skvělému výsledku i chuti.

Foto: Labeta


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/80747/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353