Stylové streetfoodové recepty: LEPKAVÁ KŘÍDÉLKA SE ZELNÝM SALÁTKEM

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovná a známá česká food-blogerka S vášní pro jídlo pro vás připravila chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

Potřebujete:

1 balení hranolků McCain Crispers

1 kg kuřecích křídel

4 lžíce kvalitního kečupu

1 lžíce rajského protlaku

2 lžíce tmavé sójové omáčky

1 lžíce třtinového cukru

1 lžička uzené papriky

1 lžíce oleje

sůl

pepř

300 g bílého zelí

snítka koriandru

1 lžíce oleje

 

Pusťte se do toho:

  1. Nejprve si připravte marinádu na křídla. V misce promíchejte kečup, protlak, sójovou omáčku a třtinový cukr s uzenou paprikou a olejem. Křídla rozdělte na horní a spodní díl a všechny části s omáčkou dobře promíchejte. Nechte marinovat dle svých časových možností.
  2. Křídla rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, na druhý plech vysypte balení hranolků Crispers. Oboje pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova po dobu asi 30 minut.
  3. Než se křídla a hranolky upečou, připravte si zelný salátek. Bílé zelí nastrouhejte anebo nakrájejte nožem na tenké proužky. Rukama je důkladně promačkejte, aby změkly. Zelí promíchejte s nasekaným koriandrem, přidejte olej, sůl a pepř.
  4. Před podáváním salát promíchejte a servírujte společně s lepkavými křidélky a pečenými hranolky.

 

Recept připravila blogerka S vášní pro jídlo

 

Foto: www.mccain.cz