Salát se sýrem Grilami

Marinovaná zelenina v kombinaci se sýrem Grilami vhodným ke grilování.

Potřebujete:

sýr Grilami

rajčata

paprika

jarní cibulka

černé olivy

čerstvá bazalka

provensálské koření

balzamický ocet

olivový olej

česnek

 

Pusťte se do toho:

  1. Papriky upečeme v troubě, oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na plátky, dáme do uzavíratelné nádoby, nasolíme, přidáme balzamický ocet, olivový olej, česnek na plátky a provensálské koření. Necháme alespoň pár hodin marinovat.
  2. Rajčata nakrájíme na kolečka, rozložíme na talíř vedle sebe, na rajčata dáme marinované papriky, čerstvou bazalku, černé olivy, nakrájenou jarní cibulku, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem.
  3. Grilami nakrájíme na silnější plátky, potřeme olejem a na grilu ogrilujeme.
  4. Grilami položíme na připravený salát a podáváme.

 

Ochutnejte neotřelé sýrové lahůdky z grilu

Vyzkoušejte třeba ručně vyráběný pařený sýr Grilami z kravského mléka z litovelské sýrárny La Formaggeria Gran Moravia. Protože skvěle odolává i vysokým teplotám a neroztéká se, je jako stvořený ke grilování a smažení. Můžete jej předem naložit do olivového oleje s kořením či bylinkami, ale klidně si ho lze dát i samotný – anebo jej vyudit. A co k němu? Například ogrilovanou i čerstvou zeleninu, hodí se do burgeru či k omáčce…Zajímavé a lahodné spojení je také s melounem, hroznovým vínem nebo čerstvými fíky.

Cena: 26,90,- Kč / 100 g

 

Foto: www.guideline.cz