Pravý hospodský guláš

Zpěvačka a moderátorka Heidi Janků se umí nejen krásně načančat na vystoupení, ale je i skvělá kuchařka. Doslova romány by o tom mohl vyprávět její manžel, hudebník a skladatel Ivo Pavlík. Heidi totiž několikrát do týdne doma vaří. A právě ze svého kulinářského umění nám sympatická Heidi prozradila recept na oblíbené mužské jídlo protože ví, že láska prochází žaludkem…


Připravte si:
3/4 kg hovězí klíšky
1/4 kg vepřového masa (plecko)
1 kg cibule
3 lžíce sádla
tuk
sůl
pepř
sladká paprika
pálivá paprika
majoránka
česnek
feferonka
kousek chleba nebo syrový brambor

Pusťte se do toho:
Tajemství dobrého, šťavnatého guláše spočívá v tom, že se vše dělá zvlášť a postupně.
Na rozpáleném tuku rychle osmahnete ze všech stran na kostičky nakrájené maso (ne všechno najednou, ale postupně).
V hrnci, ve kterém budete guláš vařit necháte zesklovatět na tuku celé množství pokrájené cibule. K cibuli potom přidáte maso, vše osolíte, opepříte, podle chuti dáte majoránku a dusíte na slabém ohni za občasného podlévání – nejlépe vývarem.
Až je maso skoro hotové, do jiného kastrolku dáte sádlo, až spění přidáte k němu, podle chuti, 1 až 4 lžičky sladké papriky a trochu pálivé papriky. Necháte lehce spěnit a přidáte k masu.
Potom guláš zahustíte nejlépe střídkou chleba nebo jemně nastrouhaným syrovým bramborem.
Do skoro hotového guláše přidáte 1 – 2 stroužky česneku a nakrájíte feferonku.

Foto: Radim Novotný