Pikantní hamburger

Doba přípravy: 15 minut
Teplota: přímý vysoký žár 230-290 °C

Připravte si:
750 g mletého hovězího masa
20 g zeleného pepře
20 g čerstvého tymiánu, nasekaného
6 ml worcestrové omáčky
15 g francouzské hořčice
mořskou sůl
čerstvě namletý pepř

6 housek na hamburger
100 g listů rukoly
1 cibuli, nakrájenou na plátky
3 rajčata, nakrájená na plátky
kečup, majonézu, dip nebo prostě to, co máte rádi

Pusťte se do toho:
1. Ve velké míse smíchejte ingredience na burgery a vše dobře promíchejte.

2. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte mikrotenovou fólií a uložte do lednice.

3. Připravte gril na přímé grilování. Burgery grilujte 
3-5 minut z každé strany.

4. Housky rozkrojte a dejte na gril. Bude jim stačit půl až jedna minuta.

5. Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj burger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky.

Foto: TV Prima