Osvěžující rybízovo-malinové želé

Co s další úrodou rybízu, když už jste zásobili sklep spoustou džemu a všechny sousedy rybízovou bublaninou? Na řadě je osvěžující letní dezert v podobě chlazeného rybízového želé. Kromě rybízu budete potřebovat už jen vanilkový puding a trochu cukru a vody. A co je hlavní, je to typ receptu, který všichni zbožňují – za 15 minut je hotový.

29295758 - delicate dessert raspberry jelly with mint and cream close up on a plate. horizontal

Potřebujete:

Na želé (na 4-5 porcí):

800 g čerstvého rybízu

2 Pudingy bez lepku s vanilkovou příchutí Labeta

180 g cukru krupice nebo dle chuti

olej nebo potravinová fólie

voda

Na ozdobení: smetanový bílý jogurt

vanilinový cukr Labeta

čerstvé maliny nebo jiné ovoce

snítka máty

Pusťte se do toho:

1. Omytý rybíz dáme do kastrůlku, zalijeme 200 ml vody a povaříme asi 2 minuty.

2. Směs propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili semínek, slupek a stopek z rybízu.

3. Tekutinu nalijeme do odměrky a do objemu 800 ml dolijeme vodou.

4. Ve směsi rozmícháme vanilkové pudingy a cukr podle chuti. Směs přivedeme k varu, krátce povaříme a poté nalijeme do mističek lehce vymaštěných olejem nebo vyložených potravinovou fólií.

5. Naplněné mističky necháme vychladnout a poté dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny.

6. Vychlazené želé vyklopíme na talířek, ozdobíme smetanovým jogurtem ochuceným vanilinovým cukrem a dozdobíme čerstvým ovocem a snítkou máty.

Naše tipy:

Střídavým vrstvením dětských piškotů a rybízovo-pudinkového želé snadno připravíme nepečený dort. Takto připravený dort je třeba nechat chladit v ledničce o trochu déle než malé mističky.

Želé vyklopené z malých mističek bude chutnat o hodně lépe, když popustíme fantazii zdobení. My zdobili malinami a jogurtem, stejnou službu ale prokáže i zakysaná smetana či šlehačka a různě barevné druhy ovoce jako jsou borůvky, hroznové víno, jahody nebo angrešt.

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě.

Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

Foto: Labeta


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/80747/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353