Osvěžte se lahodnými studenými recepty z bezpeckových melounů Bouquet

Meloun a horké počasí patří neodmyslitelně k sobě. Toto oblíbené ovoce totiž dokáže zchladit, osvěžit, hydratovat a dodat spoustu cenných minerálů, vitamínů a antioxidantů. Melouny Bouquet mají ještě jednu nespornou výhodu navíc – díky promyšlenému křížení neobsahují pecky, jen malé množství měkkých tenkých zrníček.

Meloun je osvěžující svačinka, ale dobře se z něj připravují také rychlé recepty. Ty následující se hodí třeba k veselému prázdninovému obědu. Všechny se servírují za studena a chutnat budou dospělým i dětem. Vyzkoušejte originální pochoutky z bezpeckových melounů Bouquet.

 

Melounovo–malinová limonáda je báječné letní osvěžení. Maliny s melounem fungují jako skvělá dvojka, která se chuťově dobře doplňuje. Na dvě až tři sklenky budete potřebovat:

 

  • 300 g melounu Bouquet
  • 200 g malin
  • 1 pomeranč
  • perlivou vodu a hrst ledu

 

Meloun spolu s malinami rozmixujte zcela do hladka. Do takto připravené šťávy vymačkejte celý pomeranč a dolijte perlivou vodou. Dozdobit limonádu můžete například mátou či zbylými malinami. Díky melounu je limonáda sladká sama o sobě a není třeba ji nijak sladit. Pokud máte kyselejší maliny, můžete dosladit například javorovým sirupem.

Úžasná studená melounovo–mangová polévka s proscuittem a pepřem překvapí skvělou kombinací manga a soli. Ti odvážnější mohou do polévky přidat i trochu chilli. Na dvě porce si připravte:

 

  • 200 g melounu Bouquet
  • 100 g manga
  • prosciutto (nebo jinou sušenou šunku)
  • špetku soli, pepř

 

Na okurkové pickles:

 

  • nastrouhaná salátová okurka
  • 4 lžíce octa
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • 100ml vody

 

Nejprve si připravte okurku, která polévku skvěle doplní. Zahřejte vodu, přidejte ocet, cukr a sůl a tímto rozvarem zalijte nastrouhanou okurku.  Samotná příprava polévky je velmi jednoduchá. Meloun spolu s mangem rozmixujte a jemně dochuťte pepřem a špetkou soli. Přibližně za hodinu bude okurka krásně odleželá a můžete začít se servírováním polévky. Nalijte na talíř, do středu vložte naloženou okurku a dozdobte natrhaným prosciuttem.

 

Meloun je netradiční ozdobou chlebíčků. Po těchto obložených chlebíčcích s černým sezamem se však jen zapráší. Originální varianta oblíbené pochoutky je rychle hotová a překvapí zajímavým spojením chutí. Nachystejte si:

 

  • meloun Bouquet nakrájený na tenké trojúhelníky
  • žervé
  • okurku
  • prosciutto
  • oblíbený chléb, veku nebo bagetu
  • černý sezam
  • koriandr

 

Menší chléb nebo bagetu nakrájejte na tenké plátky. Na takto připravené pečivo namažte žervé nebo jiný smetanovo-tvarohový sýr. Poté ozdobte okurkou nebo prosciuttem a navrch položte tence ukrojený meloun. Chlebíčky posypte sezamem a přidejte koriandr nebo petržel.

 

Sicilský melounový puding s krémem a karamelizovanými ořechy nabízí skvělou chuť, s níž zazáříte na každé letní party. Na 4 porce potřebujete:

  • 300 g melounu Bouquet
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • vanilkový extrakt nebo zrníčka z poloviny vanilkového lusku
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 200 g šlehačky ke šlehání
  • 150 g zakysané smetany
  • oblíbené ořechy (například pekanové či mandle)

 

Nejprve si připravte puding. Rozmixovaný meloun nalijte do rendlíku a zahřejte. Jakmile začne lehce probublávat, přidejte tři lžíce kukuřičného škrobu, který před tím rozmícháte v troše vody. Lehce povařte. Ve chvíli, kdy začne směs houstnout, vypněte sporák a přelijte do servírovacích sklenic. Dejte je asi na dvě hodiny chladnout do lednice. Mezitím si připravte karamelizované ořechy. Ořechy nasekejte na menší kousky a spolu se dvěma lžícemi cukru ohřívejte na pánvi do doby, než se začne tvořit karamel, ve kterém mícháním ořechy obalte. Poté směs vysypte na pečící papír a nechte vychladnout. Na závěr si připravte krém. Do ušlehané šlehačky vmíchejte zakysanou smetanu a takto jednoduše připravený krém naneste na puding. Pak už stačí sklenice s pudingem dozdobit třeba mátou nebo jedlými květy, ale rozhodně by neměl chybět kousek výborného melounu Bouquet.

 

Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 150 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými předpisy.

Melouny Bouquet jsou k dostání v supermarketech Kaufland, Globus, Albert a ve vybraných maloprodejnách. Cena se pohybuje okolo 25 Kč/kg.

 

Více infací: www.nejlepsimelouny.cz

Foto: www.nejlepsimelouny.cz

 


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/80747/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353