Nealkoholický rakytníkový punč

Jak je to s jarní očistou, o které se pořád mluví? Je opravdu třeba v jídelníčku po zimě něco pozměnit, nebo to zkrátka neřešit? My jsme zastáncem toho, že pokud se pokrmy připravují s láskou a z kvalitních surovin, je to to nejlepší, co si můžeme dopřát. Proto preferujme lokální potraviny, tedy ty ze sousedství. Držitelé Regionální potraviny jsou pravidelně kontrolováni, díky čemuž jsou jejich produkty opravdu kvalitní, a navíc velmi dobré. Abyste měli inspiraci, nachystali jsme pro vás tento skvělý recept na každý den… Pojďme na to!


Jak si zpříjemnit obyčejný den, nebo třeba menší rodinnou oslavu? Vyzkoušejte náš nealkoholický punč, na kterém si jistě pochutnají i vaši nejmenší. Jakmile se napijete, pohladí vás dokonale vybalancovaná vůně malin, rakytníku, skořice, hřebíčku, badyánu, zázvoru a máty. Sladkost, svěžest i jemnost v jednom. Nedílnou součástí drinku je sirup Rakytníkový s malinou, který vyrábí rodinná firma Od Macháčků s. r. o. Že svou práci dělají naprosto úžasně, značí zisk již třetího ocenění Regionální potravina z roku 2019 v Plzeňském kraji právě za zmíněný sirup. Snoubí se v něm rakytník, vypěstovaný na Kotvičníkové farmě na severním Plzeňsku, s jablečným moštem a malinami. Je slazen cukrem a neobsahuje barviva ani konzervanty. Pokud ho naředíte vodou, můžete si pochutnat na sytě oranžové domácí limonádě.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 20 minut

Náročnost: *

Potřebujete:

1 l vody

200 ml sirup Rakytníkový s malinou Od Macháčků s. r. o., Plzeňský kraj

20 g zázvoru na plátky

10 ks hřebíčku

1 ks skořice

3 ks badyánu

5 stonků máty

250 g mražených malin (může být i lesní směs)

šťáva z 1 citronu

 

Pusťte se do toho:

  1. Do hrnce dáme zázvor, koření, sirup a litr vody. Vše provaříme alespoň 5 minut, přihodíme mátu a necháme 10 minut odležet.
  2. Do mísy dáme maliny a šťávu z citronu. Teplou směs scedíme na maliny.
  3. Servírujeme s lístky máty.

 

O značce Regionální potravina

Již jedenáct let uděluje Ministerstvo zemědělství značku Regionální potravina nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Projekt má za cíl podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání v obchodech, na farmářských trzích či přímo u výrobců. Spotřebitelé si mohou vybírat z více než 400 výrobků od více než 300 výrobců. Značka Regionální potravina oceňuje ty nejlepší výrobky z každého kraje. Více informací je k dispozici na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

 

Foto: Regionální potravina

 


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/80747/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353