Naložte si pikantní pochutiny k masu – Nakládaná řepa

Chuť grilovaného masa perfektně podtrhne vychucená zeleninová čalamáda, kořeněné okurky nebo štiplavé čatní. Vyzkoušejte s námi nové recepty na pikantní pochutiny do skleničky a překvapte novými chutěmi své přátele.

Malou řepu můžete zavařit celou, větší nakrájet na plátky, kostičky nebo nudličky. V každém případě nešetřete křenem ani fenyklem!

 

Potřebujete:

1 kg červené řepy

dvě lžíce kořenící směsi na zavařování Lako Labeta

100 g cukru

0,5 l octa

0,5 l vody

dvě lžíce fenyklu

pepř (cca 10 kuliček)

nové koření (cca 5 kuliček)

křen

 

Pusťte se do toho:

  1. Nálev je dobré uvařit několik dnů předem, aby se proležel. Vodu, ocet, cukr, Lako a veškeré koření svaříme alespoň 10 minut a necháme vychladnout. Přecedíme až těsně před samotným zavařováním.
  2. Omytou řepu vaříme vcelku i se slupkou 5 minut, a ještě teplou oloupeme a nakrájíme.
  3. Na dno každé sklenice dáme kousek křenu, a naplníme je řepou.
  4. Zaléváme studeným nálevem.
  5. Víčka i hrdla vydesinfikujeme a uzavřeme.
  6. Řepu zavařujeme alespoň 15 minut na 82 stupňů.

 

Foto: Labeta