Mrkvový krém s fondue z Taleggia

Potřebujete (pro 4-5 osob):

700 g mrkve

1 snítka řapíkatého celeru

½ cibule

1,5 l zeleninového vývaru

extra panenský olivový olej z La Formaggeria Gran Moravia

sůl

pepř

tymián

Na fondue:

75 g smetany z La Formaggeria Gran Moravia

130 g sýru Taleggio z La Formaggeria Gran Moravia

 

Pusťte se do toho:

Krém:

  1. Na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli a řapíkatý celer, pak přidejte mrkev nakrájenou na malé kousky a nechte chvíli ovonět.
  2. Přidejte tymián a zeleninový vývar, osolte a opepřete. Vařte asi 30 minut a poté tyčovým mixérem rozmixujte v krém.
  3. Pokud je krém příliš hustý, nařeďte dalším vývarem.

 

Fondue:

  1. Sýr Taleggio nakrájejte na kostičky a rozpusťte ho ve smetaně zahřívané na nízkou teplotu.
  2. Krém nalijte do talířů a ozdobte ho sýrovým fondue. Podávejte s kostičkami opečeného chleba.

 

Tip

Vyzkoušejte novou čerstvou smetanu s minimálním obsahem tuku 38 %, která dodá vašim pokrmům ještě krémovější chuť! Najdete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.

Cena: 39,90 Kč

 

Foto: La Formaggeria Gran Moravia