Meruňkovo-malinový dvojbarevný džem


Co potřebujete:
400 g malin
400 g meruněk
1 balení Ovocného pektinu Labeta
cca 1 kg cukru
0,5 lžičky kyseliny citronové Labeta

Pusťte se do toho:
1. Každé ovoce zvlášť rozmačkáme, promícháme s polovinou cukru a pektinem a necháme pustit šťávu.
2. Džem je třeba uvařit odděleně, proto veškeré suroviny rozdělíme na půl.
3. Ovoce s cukrem přivedeme k varu, přidáme kyselinu citronovou, a necháme pár minut probublat. Sbíráme případnou pěnu, a nezapomeneme ochutnávat a doslazovat či dokyselovat podle naší chuti.
4. Do sterilizovaných skleniček plníme nejprve malinový džem do poloviny sklenky a necháme ji ztuhnout.
5. Mezitím si stejným způsobem uvaříme meruňkovou část. Tu opatrně nalijeme na již vychladlé maliny a zavíčkujeme. Víčka i hrdla skleniček jsme předtím otřeli alkoholem.
6. Tuto marmeládu je dobré sterilovat v zavařovacím hrnci, či ve vodě v kastrolu na sporáku alespoň po dobu 10 minut.

Foto: www.labeta.cz