Máme pro vás zdravější alternativy valentýnských receptů

 

Matcha truffle

 

Potřebujete:

8 g Matcha Tea

dvě lžíce másla

1/3 kelímku smetany ke šlehání (použili jsme 31%)

špetka soli

300 g bílé čokolády

kousek čokolády na nastrouhání

 

Pusťte se do toho:

  1. Na mírném ohni rozpustíme máslo, přidáme 1/3 smetany, špetku soli.
  2. Po rozpuštění másla vmícháme 6 g čaje matcha a pořádně promícháme.
  3. V horké lázni rozpustíme 300 g bílé čokolády a potom vmícháme směs s čajem.
  4. Jakmile je směs dobře rozmíchaná, nalijeme do formiček (použili jsme formu na led) a necháme cca na hodinu ztuhnout.
  5. Ztuhlé truffle obalíme v 2 g čaje matcha a ozdobíme např. strouhanou čokoládou a drcenými brusinkami.

 

 

Matcha Tea Kuličky

Díky rychlé přípravě můžete mlsat do pár minut!

 

Potřebujete:

125 g másla

80 g moučkového cukru

100 g sušeného mléka

4 g Matcha Tea na obalení strouhané vlašské ořechy ale možno použít i kokos

 

Pusťte se do toho:

  1. V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto.
  2. Pokud se nám drobí, přidáme ještě kousek másla.
  3. Vyválíme váleček a krájíme ho na stejné kousky, které následně ukoulíme a obalíme.

 

 

Matcha fit palačinky

Fit palačinky s matcha, na kterých si pochutnají dospělí i děti. Naplnit je můžete svou oblíbenou zdravou potravinou, přihodit můžete oříšky nebo ovoce.

 

Potřebujete:

2 g Matcha Tea

20 g vanilkový protein

1 vejce

prášek do pečiva

170 ml mléka

30 g ovesné mouky

 

Pusťte se do toho:

  1. V míse smícháme všechny ingredience a vyšleháme metličkou.
  2. Smažíme na oleji.
  3. Podáváme s medem a mletými oříšky.

 

 

 

Matcha cheesecake s černým sezamem

 

Potřebujete:

Lískooříškový korpus:

2/3 šálku lískových oříšků (opečené a hrubě nasekané)

6 lžic studeného nesoleného másla (nakrájeného na malé kousky)

3/4 šálku + 2 lžíce hladké mouky

1/3 šálku cukru krystal

1 lžička soli

 

Náplň:

470 ml smetanového sýru (v pokojové teplotě)

1 šálek zakysané smetany (v pokojové teplotě)

1 šálek cukru

1 polévková lžíce vanilkového extraktu

2 velká vejce (v pokojové teplotě)

8 g Matcha Tea

1/3 šálku prášku z černého sezamu

 

Pusťte se do toho:

  1. Předehřejeme troubu na 175 °C. Vymažeme pečicí formu o průměru 20 cm.

 

Korpus:

  1. Smícháme v kuchyňském robotu všechny korpusové ingredience, aby výsledná směs připomínala hrubou moučku.
  2. Směs natlačíme na dno připravené pečicí formy.
  3. Pečeme 15–18 minut, pak jej dáme stranou vychladnout.
  4. Snížíme teplotu trouby na 150 °C.

 

Náplň:

  1. Stolním mixérem smícháme dohromady smetanový sýr, zakysanou smetanu, cukr a vanilkový extrakt.
  2. Přidáme postupně vejce a mixujeme další 2 minuty, aby se vše dobře smíchalo.
  3. Rozdělíme těstíčko na dva stejné díly.
  4. Do jednoho dílu přidáme 3 sáčky Matcha Tea a do druhého dílu prášek z černého sezamu.
  5. Důkladně smícháme.
  6. Nalijeme náplň s černým sezamem do připravené pečicí formy.
  7. Náplň s matcha naneseme velkou lžící navrch.
  8. Nožem zatočíme směs dohromady.
  9. Vložíme cheesecake doprostřed trouby.
  10. Umístíme mělký pekáč plný vody na dno trouby.
  11. Pečeme hodinu, nebo dokud se okraj cheesecaku nenafoukne, i když se jeho střed bude zdát vlhký.
  12. Vypneme troubu a lehce pootevřeme dvířka, cheesecake necháme v troubě zcela zchladnout (alespoň hodinu).
  13. Vyjmeme cheesecake z trouby a přes noc dáme vychladit.
  14. Před podáváním posypeme cheesecake jedním sáčkem Matcha Tea.

 

 

Matcha kokosové kuličky

Potřebujete:

8 g Matcha Tea

250 g másla

200 g cukru moučka

200 g sušeného mléka

100 g kokosu (na ozdobení)

 

Pusťte se do toho:

  1. Všechny ingredience rukama pořádně promícháme.
  2. Až je hmota kompaktní, vytvoříme kuličky a obalíme v kokosu.
  3. Necháme vychladnout v lednici a zhruba po hodině můžeme jíst.

 

 

Plněné raw srdíčkové pralinky k nakousnutí

Plněné raw srdíčkové pralinky jsou jednoduché na přípravu, čokoláda se skládá jen z šesti ingrediencí, a uděláte s nimi obrovskou parádu! A pokud jste ještě neměli příležitost se seznámit s taji raw stravy, pro začátek jsou raw dezerty ideální volbou. „Často jsou to právě dezerty, které jsou tím prvním krůčkem k odhodlání následně ochutnat i další typy raw jídel, než jsou ta sladká,“ přitakává Stanislav Petříček z bistRAWveg.

 

Potřebujete:

Čokoláda:

100 g kokosového cukru (rozmixovaný na moučku)

75 g nepraženého kakaa

15 g kešu ořechů (namočit do vody na 4 hodiny) 125 g kakaového másla (roztavené) špetka medového koření špetička mořské/himalájské soli

 

Náplň:

brusinky s citronem (rozmixované) nebo libovolné ořechové máslo

oříšek či mrazem sušené ovoce

 

Pusťte se do toho:

  1. V mixéru rozmixujte kokosový cukr s kakaovým máslem, kořením a solí (max. do teploty 42°C, opatrně, ať nepřehřejete).
  2. Přidejte kakao a krátce promixujte na hladkou čokoládu.
  3. Čokoládou naplňte formičku na pralinky do ½ výšky, přidejte libovolnou náplň, zalijte čokoládou.
  4. Stěrkou zarovnejte povrch a setřete přebytečnou čokoládu a dejte do lednice ztuhnout.
  5. Pralinky vyklopte z formičky a společně si je se svými blízkými vychutnejte.

Zdroj receptu a fotky RAWveg, scuk.cz

 

TIP:

Raw srdíčkové pralinky až k vám domů

Raw srdíčkové pralinky 9 ks

Cena: 126 Kč

K dostání: RAWveg přes scuk.cz

Krásný a lahodný dáreček pro kohokoliv, na kom vám záleží. Vyrobeno s láskou a kvalitních surovin.

Mlsejte zdravě, když můžete! Bez lepku, bílého rafinovaného cukru, bílé mouky, trans tuků, laktózy a »éček«. Pochutnejte si!

Pokud si s přípravou sladkostí nechcete dělat starosti, objednejte si je až k vám domů od RAWveg přes scuk.cz

 

Foto: www.kasparpr.cz