Jahodový džem s červenou řepou

Potřebujete:

Bio třtinový želírovací cukr 3:1 Labeta nebo Želírovací cukr 3:1 Labeta

680 g jahod

320 g červené řepy

Pusťte se do toho:

  1. Syrovou červenou řepu nahrubo nastrouháme a rozmixujeme spolu s jahodami dohladka.
  2. Ke směsi přidáme BIO třtinový želírovací cukr 3:1, dobře promícháme a za stálého mícháme, přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut.
  3. Horkou marmeládou plníme sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
  4. Díky řepě bude mít marmeláda výraznou vínově červenou barvu.
  5. Je třeba pamatovat, že jedině v čisté (ideálně horkou vodou spařené) sklenici a s čistým víčkem si marmeláda udrží dlouhou trvanlivost.
  6. Pokud se při plnění sklenic její okraje umažou od marmelády, před zavíčkováním je nutné otřít je dosucha papírovou utěrkou.

 

 

Více infa: www.labeta.cz

 

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

 

Foto: Labeta