Potřebujete:
Bio třtinový želírovací cukr 3:1 Labeta nebo Želírovací cukr 3:1 Labeta
680 g jahod
320 g červené řepy
Pusťte se do toho:
- Syrovou červenou řepu nahrubo nastrouháme a rozmixujeme spolu s jahodami dohladka.
- Ke směsi přidáme BIO třtinový želírovací cukr 3:1, dobře promícháme a za stálého mícháme, přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut.
- Horkou marmeládou plníme sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
- Díky řepě bude mít marmeláda výraznou vínově červenou barvu.
- Je třeba pamatovat, že jedině v čisté (ideálně horkou vodou spařené) sklenici a s čistým víčkem si marmeláda udrží dlouhou trvanlivost.
- Pokud se při plnění sklenic její okraje umažou od marmelády, před zavíčkováním je nutné otřít je dosucha papírovou utěrkou.
Více infa: www.labeta.cz
Labeta – tradiční český výrobce z Polabí
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Foto: Labeta