Jahodový chia džem

Potřebujete:

1 kg jahod

40 g chia semínek

500 g cukru

Ovocný pektin Labeta

Pusťte se do toho:

  1. Jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme (nebo rozemeleme či prolisujeme na oblíbenou konzistenci).
  2. K rozmixovanému ovoci přidáme cukr a ovocný pektin a dobře promícháme. Za stálého míchaní přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut.
  3. Jakmile směs odstavíme z plotny, vmícháme chia semínka, ihned poté džemem plníme čisté sklenice.
  4. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
  5. Pokud máte kyselejší jahody, použijte cukru více – na kilo jahod lze použít až kilo cukru (podle chuti).

 

 

Více infa: www.labeta.cz

 

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

 

Foto: Labeta