Jahodové orgie aneb Jahodová bezlepková bábovka

Potřebujete:

Na těsto:

150 g Rýžové mouky Labeta

50 g kokosové mouky

100 g Kukuřičné mouky Labeta

1 Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta

2 vejce

2 hrnky vody

6 lžic mletého xylitolu (sladidlo)

1 ½ středně velkého jablka bez slupky

2 jahody střední velikosti

 

Na polevu:

10 lžic citronové šťávy

5 g mletého erythritolu (sladidlo)

5 g mletého xylitolu (sladidlo)

citronová kůra z 1 citronu

 

Pusťte se do toho:

  1. Suroviny pro přípravu těsta umixujeme, vlijeme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy na bábovku. Necháme péct na 160 °C dozlatova cca 45 minut.
  2. Citronovou šťávu a sladidlo dáme do misky a šleháme do té doby, než získáme tuhou hmotu. Poté do ní vmícháme citronovou kůru.
  3. Bábovku vyndáme z trouby a po vychladnutí jí potřeme polevou a zdobíme jí jahodami. Dáme vychladit do lednice.

 

 

Více infa: www.labeta.cz

 

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

 

Foto: Labeta