Grilujte s italskou vášní: Hovězí fracosta s česnekovou salsou a pečenými novými bramborami

Léto je pro grilování jako stvořené a už dávno se jeho arzenál možností a chutí neopírá pouze o vepřové steaky. Žitný chléb, krevety, chobotnice či hovězí – to jsou hlavní ingredience nových receptů na grilování, s nimiž přichází šéfkuchař pražského Wine Foodu Luca Caravaggi. Díky těmto delikatesám se můžete přenést na italskou riviéru, aniž byste opustili pohodlí svého domova. Zároveň s nimi poznáte neotřelé kombinace pečiva, zeleniny, bylinek, plodů moře i tradičního masa.

 WF_Hovezi_fracosta_s_cesnekovou_salsou_a_pecenymi_novymi_bramborami

Grilovaná chobotnice s paprikami, citronovým tymiánem a praženými mandlemi

 

Ingredience pro 4 osoby

chobotnice                                 1 kg

červené papriky                         500 g

plátky mandlí                             120 g

citronový tymián                       2 větvičky

extra panenský olivový olej      40 ml

sůl                                             dle potřeby

pepř                                            dle potřeby

 

Pusťte se do toho:

Chobotnici vložte do hrnce s dostatečným množstvím vody, přiveďte k varu a vařte 1 hodinu a 20 minut, poté slijte.

Papriky zbavte semínek, nakrájejte je na proužky široké 2 cm a vložte je do pánve. Přidejte olej a tymián a opékejte přibližně 10 minut.

Mezitím si na trošce oleje opražte dozlatova mandle.

Uvařenou chobotnici osolte, opepřete a ogrilujte 3 minuty z každé strany.

Na talíř dejte opečené papriky, na ně položte chobotnici a vše posypte opraženými mandlemi. Nakonec přidejte kapku olivového oleje a větvičku tymiánu.

 

Na tomto receptu si skvěle pochutnáte, pokud si k němu nalijete víno: Lugana Riserva Doc, Busocaldo, Pasini San Giovanni

 

Zítra: Hovězí fracosta s česnekovou salsou a pečenými novými bramborami

 

Foto: Wine Food