Grilujte s italskou vášní: Grilované krevety a pancetta s rukolou a růžovým grepem

Léto je pro grilování jako stvořené a už dávno se jeho arzenál možností a chutí neopírá pouze o vepřové steaky. Žitný chléb, krevety, chobotnice či hovězí – to jsou hlavní ingredience nových receptů na grilování, s nimiž přichází šéfkuchař pražského Wine Foodu Luca Caravaggi. Díky těmto delikatesám se můžete přenést na italskou riviéru, aniž byste opustili pohodlí svého domova. Zároveň s nimi poznáte neotřelé kombinace pečiva, zeleniny, bylinek, plodů moře i tradičního masa.

WF_Grilovane_krevety_a_pancetta_s_rukolou_a_ruzovym_grepem
Podlehli jste chuti plodů moře? Vyzkouštejte grilované krevety a chobotnice.

Grilované krevety a pancetta s rukolou a růžovým grepem

Ingredience pro 4 osoby
krevety L1 12 ks / 600 g
růžový grep 2 ks / 250 g
rukola 125 g
pancetta 12 plátků / 80 g
olej 25 ml
sůl dle potřeby
pepř dle potřeby
balzamikový ocet dle potřeby

Pusťte se do toho:
Krevety oloupejte, zbavte vnitřností a takto očištěné je zabalte do plátku pancetty. Krátce je ogrilujte (max. 5 minut).
Mezitím si připravte lůžko z rukoly a oloupaného grepu a dochuťte jej solí, pepřem, olejem a balzamikovým octem.
Navrh položte ogrilované krevety a podávejte.

K plodům moře zkuste víno: Falanghina Beneventano IGP, Viticoltori De Concilis

Zítra: Grilovaná chobotnice s paprikami, citronovým tymiánem a praženými mandlemi

Foto: Wine Food