Cikánské řezy s bramborovo-celerovým pyré

Zpěvák a muzikálovbý herec Martin France se na naší hudební scéně pohybuje už dvacet let. Za tu dobu má na svém kontě řadů úspěšných muzikálů, ale i sólových desek. A právě nyní natáčí své nové album, které by mělo vyjít před Vánocemi.


Připravte si:

Ingredience řezy:
60 dkg kuřecího masa
1 lžíce soli
1 lžička mleté sladké papriky
5 lžic solamylu
1 lžička mletého černého pepře
1 lžička kari koření
5 lžic oleje
1 lžička mleté pálivé papriky
6 ks vajec
2 lžíce worcesterové omáčky
5 ks cibule

Ingredience pyré:
brambory
celer
mléko
máslo
sůl
šalotka nebo pažitka na ozdobení

Pusťte se do toho:
1. Maso nakrájíme na nudličky a cibuli na drobno.
2. Maso s cibulí dáme do mísy. Přidáme koření a zbylé suroviny na marinádu a důkladně vše smícháme. Mísu vložíme do lednice do druhého dne (budeme to dělat až ten den).
3. Rozpálíme si pánev s olejem a z hmoty pečeme hromádky jako bramboráčky. Upečené cikánské řízky položíme na ubrousek a zbavíme tuku.
4. Uvaříme oloupané brambory společně s celerem. Rozmixujeme s mlékem, přidáme máslo a sůl a ozdobíme čerstvou nakrájenou šalotkou nebo pažitkou.

Foto: Martin Production