Chlebová polévka s houbami a sýrem Asiago stravecchio

Už rostou! A my vám nabízíme výborný italský recept z hub, který vám pomůže zatočit s košíkem plným hub.

Potřebujete:

Suroviny (pro 4–6 osob):

400 g starého chleba

1 litr vývaru

200 g hub dle vlastního výběru

sýr Asiago stravecchio v množství dle chuti z La Formaggeria Gran Moravia

extra panenský olivový olej

máslo

sůl

Pusťte se do toho:

1. Nejprve dejte vařit vývar se třemi lžícemi olivového oleje. Jak začne vývar vřít, přidejte starý chleba nakrájený na kousky a míchejte, až vznikne jednolitá směs.

2. Tu nechte za častého míchání vařit další asi půl hodinu.

3. Mezitím očistěte houby, nakrájejte je na plátky a orestujte na pánvi na troše oleje, osolte a opepřete.

4. Polovinu chlebového vývaru pak nalijte do zapékací mísy, přidejte houby a Asiago nastrouhané na hoblinky a zalijte zbylou polovinou vývaru.

5. Navrch opět nasypte hoblinky sýru Asiago. Přidejte několik oříšků másla a dejte na chvíli gratinovat do trouby při 200°.

6. Servírujte ozdobené pár kousky hub a trochou sýra.

Foto: Gran Moravia


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/80747/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353