Karolína Kamberská pokřtila svou kuchařku

Karolína Kamberská pokřtila svou kuchařku nazvanou Karolína, domácí kuchařka, která je logickým pokračováním její práce nejen na stejnojmenném pořadu vysílaném na TV Prima.


Karolína Kamberská je gastronomická novinářka, písničkářka, básnířka a matka tří dětí. Donedávna její recepty i články o gastronomii znali hlavně čtenáři a čtenářky časopisů, ale od září letošního roku se okruh nadšenců rozšířil i o řadu televizních diváků. Na TV Prima totiž Karolína svým typickým, bezprostředním stylem vaří v pořadu Karolína, domácí kuchařka.


„Mou největší inspirací jsou kuchařky – často ty staré, které jsem vyštrachala někde v antikvariátu. Poklady v nich schované přetvářím tak, aby nám chutnaly i v 21. století…“ říká Karolína. A netají se faktem, že kuchařky ze své sbírky často čte před spaním místo románů. Její posedlost se postupně zúročila – Karolíniny recepty mají velmi dobré ohlasy nejen mezi čtenáři a diváky, ale i mezi gastronomickými odborníky.


Proto je knižní vydání receptů logickým pokračováním její práce. „Nikdy jsem nesnila o pořadu v televizi, pořád jsem trošku v šoku, že se to povedlo. O kuchařce jsem však snila často. A tak mám ze svého debutu ohromnou radost,“ říká autorka k vydání své knihy. Ta obsahuje nejen recepty z televizního pořadu, ale i řadu dalších původních receptů. Je členěna do šesti kapitol, a tak zde najdete pohromadě například jídla inspirovaná kulinárním uměním první republiky (kapitola Po babičce), ale třeba rychlá a efektní jídla pro návštěvy (kapitola Živo v domě).


Ve čtvrtek 20. listopadu knihu Karolína, domácí kuchařka pokřtila Mirka Zlatníková, zakladatelka časopisu Marianne. „Je to poctivá novinářská kuchařka – a teď myslím knihu i Karolínu. Se stejnou láskou jako k jídlu přistupuje i ke svým divákům a čtenářům. Karolína vás během vaření nezradí a neopustí. Půjde s vámi krok za krokem, zjistí pro vás všechno, co potřebujete vědět, a zařídí, abyste byli ve vaší kuchyni slavní a úspěšní. Její kuchařka není ani o ní, ani o její slávě. Je stejná jako Karolína: profesionální, pokorná a skvělá.“


Autorkou fotografií je Silvie Kolevová spolu se stylistkou Terezou Beránkovou, food styling Milan Hořejš, Marin Bušek a Jan Bušina. Knihu graficky upravil Jan Forejt a studio Formall, odpovědná redaktorka je Dana Obermajerová. Kniha má 208 stran, doporučená maloobchodní cena je 399 korun. Knihu vydala a televizní pořad Karolína, domácí kuchařka vyrábí NOW Productions.

Foto: TV Prima