Z herečky Terezy Bebarové je spisovatelka a šéfredaktorka

Stejně tak, jako její pořad vznikl v době covidové pandemie, tak i její první kniha začala vznikat v tomto pro všechny složitém čase. Herečka Tereza Bebarové ovšem dokázala období, kdy se vše zastavilo, využít k tomu, aby se rozjelo něco, co se ukázalo jako geniální cesta. V Radiocafé Českého rozhlasu na pražské Vinohradské knize se konal křest knihy za účasti kmotrů – cukrářského mistra Josefa Maršálka a herce Václava Kopty. A  Tereza Bebarová není nově jen spisovatelkou, ale také šéfredaktorkou nového časopisu Na chalupě s Terezou Bebarovou.

Tereza Bebarová vymyslela loni s příchodem covidu nový pořad Čas na TE.BE, a letos od ledna do dubna, tedy v době lockdownových opatření pracovala na knize, která všechny nápady, recepty a šikovné lidi, kteří se v show vystřídali, shrnuje.

Jedná se o mimořádnou publikaci, ve které Tereza přináší čtenářům vedle pestré mozaiky receptů, návodů, rad a dobrých tipů i rozhovory se spoustou šikovných a inspirujících lidí, kteří se často i v komplikované době dokázali vzepřít osudu.

„Kniha si bere za cíl propagovat a propojovat české i slovenské řemeslníky, výtvarníky, umělce, ale i podnikatele a vůbec všechny šikovné lidi a představovat je široké veřejnosti, jak v rámci pořadu na televizní obrazovce, tak skrz sociální sítě Instagram, YouTube, Facebook a další sdělovací prostředky, které jsou a budou myšlence nakloněny,“ říká autorka, herečka a moderátorka.

V publikaci plné barevných fotografií najdou čtenáři skvělé originál rodinné recepty jak od Terezy, tak i od jejího věrného souputníka, vynikajícího cukráře a pekaře Josefa Maršálka, ale také například od technoložky pečení pořadu Peče celá země Zlatky Otavové, nebo královny bezlepkového kuchyně Radky Vrzalové.

„Ta kniha obsahuje hromadu užitečných návodů, jako například na domácí cider od manželů Abtových z rodinného podniku Tátův sad. Nebo třeba recept na pravou italskou zmrzlinu od našeho nejlepšího českého zmrzlináře Jaroslava Šabata z Šabatova zmrzlinářství. Do výroby unikátních přírodních vín vás zasvětí Martin Vajčner,“ láká na publikaci herečka.

Od manželů Patakyových, kteří jsou jak v Česku, tak na Slovensku velcí propagátoři reflexní terapie, se zas dozvíte, jak si pomocí téhle metody doma ulevit od všelijakých zdravotních problémů a mnoho a mnoho dalších zajímavostí.

Jde o ojedinělou publikaci, u které máte zaručeno, že ať ji otevřete na jakékoliv stránce, čeká vás něco nového, vzrušujícího, plného nápadů a inspirace.

„Jsem moc rád, že si mě Terezka vybrala jako součást svého pořadu. A že spolu s ní, jejím partnerem Ivanem a naším mini týmem vznikly zajímavé díly, nápady, ale taky jsme se často hodně nasmáli. Díky tomu pak vznikla kniha, která to vše i mapuje. Těší mě, že ona byla tak nápaditá a inspirativní a v té době, kdy se mnozí ptali: a co budeme dělat dál, ona neseděla se založenýma rukama a makala a vytvářela cosi, co přinese užitek i dalším lidem,“ svěřil se kmotr a kolega Bebarové cukrář Josef Maršálek. Společně před pár týdny dotočili druhou sérii televizní show Peče celá země, kterou diváci uvidí v příštím roce a pracují na dalších projektech.

Sama Bebarová je nyní ještě šéfredaktorkou nového časopisu Na chalupě s Terezou Bebarovou, který je určen především chalupářům a všem, kdo tráví veškerý volný čas na svých chalupách, chatách, usedlostech apod. „Ráda bych čtenáře postupně seznamovala s hosty svého lifestylového pořadu Čas na Te.Be., který vzniká u mě doma. V něm s mým báječným kamarádem pekařem a cukrářem Josefem Maršálkem pečeme úžasné dobroty a aby toho nebylo málo, dělám ještě rozhovory se zajímavými a inspirativními lidmi. Ráda bych je prostřednictvím časopisu představila a propagovala, protože je u nás nepřeberné množství nesmírně šikovných a talentovaných lidí, o kterých stojí za to vědět a poznat jejich práci a umění. Mezi mými „úlovky” jsou například sympatický umělecký kovář, tkadlena, která pracuje na 200 let starém stavu, úžasná mozaikářka, originální šperkař, výšivkářka, drátenice, sklář nebo také světově uznávaný nožíř, výrobce cenami ověnčených marmelád či manželský pár vyrábějící skvělý řemeslný cider. A všechny tyhle báječné lidi bych chtěla představit i čtenářům nového časopisu. Věřím, že tohle propojení bude skvěle fungovat,“ představila nový měsíčník Tereza Bebarová.

 

Foto: Nakladatelství XYZ, Mafra

 


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/80747/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353