Valérie Zawadská: Strašně ráda vařím a ještě daleko raději peču!

Je před námi další fenomenální týden. Na startu jsou čtyři VIP borci: jedna spisovatelka, tři herci (z toho dvě herečky) a jedna malá holčička – ta ale naštěstí pro ostatní neboduje. A celebrity to baví, vaří totiž jako o život! Jako první ve svém domě uvaří Barbara Nesvadbová, jejíž dcera Bibiana také přiloží ruku k dílu. „Jsem normální vesničanka,“ říká o sobě blonďatá maminka, exmanželka exministra Březiny a milovnice zvířat. Valérie Zawadská je skvělá dabérka, jaká je ale kuchařka? „Konečně mi někdo jednou za rok uvaří, ještě mě obslouží, a já ho navíc můžu kritizovat,“ projevila své nadšení z oblíbené soutěže, kde se hraje o zájezd k moři, maminka dvou kluků. Dále se k plotně postaví Jitka Smutná, kterou diváci Prima family důvěrně znají jako starostlivou Lídu Bernátovou z Cest domů. V seriálu stále něco kuchtí, peče, podstrojuje rodině, bude ale stejně pozorná i ke svým soupeřům? Doma to má zatím jako po výbuchu, protože se stěhovala, prostírá tedy v podniku své kamarádky. Doufá v klidné večery: „Ideální večer je, když nemám představení a mohu se pobavit s přáteli.“ Vyplní se jí přání o příjemném večírku? Herec Ivan Vyskočil je jediným zástupcem mužského pokolení. Svého času si ho oblíbil bulvár, jak se ale předvede jako kuchař a bavič u stolu? Na dobré recepty, konfrontaci vegetariánů a milovníků masa, další herecké historky a jednu roztomilou holčičku se můžete opět těšit v hlavním vysílacím čase od pondělí 6. srpna do čtvrtka 9. srpna jen na Prima family.


„Valérie je divoký tvor, který se nedá snadno ochočit, je obětavá, a velmi pracovitá,“ tak vidí svoji kolegyni a soupeřku Jitka. „Je to živel a pozorná hostitelka,“ myslí si Bára. „Strašně ráda vařím a ještě daleko raději peču,“ hodnotí své kuchařské kvality dabérka, jejíž kariéru v této umělecké disciplíně nastartovala Claudia Cardinale a Tenkrát na západě.


A protože herečka bydlí se třemi chlapy v panelákovém 2+1, zázemí pro večírek jí poskytl rekvizitář pořadu ve svém zahradním domečku v Modřanech. Soupeři zatím nevědí, co si mají představit pod menu »Janiččiny splašené nůžky«, »grunt s koulemi«, »síťovkové překvapení«, »chlapské potěšení«, »mrkváče« a »hadr«. Jitce přijde jídelníček vtipný, u Ivana vzbudí zvědavost a fantazii. Myslí si, „že jelikož se pořad nevysílá po 22. hodině, chlapské potěšení bude něco k jídlu.“ A co grunt s koulemi, jde snad o polévku s knedlíčky? Drožďovými! Což evokuje v Jitce vzpomínky na dětské tábory s drožďovou pomazánkou.


„Nezlobte se na mě, ale ta polívka byla doopravdy příšerná, smrdělo to jako droždí a válelo se to v olejovým bujónu. Valérii mám ráda, ale tohle nebylo jídlo, co bych chtěla pozřít,“ říká o polévce Bára, která se svou partou chodila za školní jídelnu. Mrkváče nejsou džíny, ale oblíbené taštičky hostitelčiny maminky. »Síťovkové překvapení« se marinuje šest dní, ale ne v síťovce, nýbrž v medu a asijských omáčkách. „Trošku mě mrzí, že Valérie mi to maso servíruje, protože já jsem pak za rozmazlenou fiflenu, mírně řečeno vypadám jako nezdvořák,“ komentuje průběh večeře Bára, která dnes nepřivedla Bibi, protože ta odjela na tábor za sestrou. Bibiana uvidí maso aspoň na fotce, kterou jí maminka pošle od stolu.


„Síťovkové překvapení mě opravdu překvapilo,“ rozzářily se nad skvěle naloženou krkovičkou oči Ivanovi, kterému přišel k chuti už celerový salát s kuřetem – dokonce to „patřilo k těm nejlepším zážitkům.“ I u zábavy obstál se ctí. Zdobení panenek, to už přece proběhlo u Andrlové, jak tituluje jednu ze svých exmanželek. Tentokrát ale budou draženy pro UNICEF. Jednou si prý dokonce ušil kalhoty, ovšem s nohavicí naruby. Jitka měla maminku švadlenu a kreativní Bára sice moc nejí, ale zato prý s Bibi často šije a kreslí. „Valérie, já zbožňuju angrešt, a toto je má první letošní kulička angreštu,“ vzdychá nad pudinkem nadšeně Jitka, zatímco hostitelka, která často hrála servírky, odnáší s profesionálním grifem spokojeně nádobí.

Foto: TV Prima


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/80747/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353