V kuchyni s Pohlreichem vládly zprávy a mimozemské civilizace

Zdeněk Pohlreich si do své kulinářské show Česko vaří s Pohlreichem živě tentokrát pozval zástupce primáckého zpravodajství – kuchařem se po jeho boku stal oblíbený moderátor Zpráv FTV Prima Karel Voříšek! Karel se netají tím, že je raději než kuchař ochutnávač. Ale pro tento večer právě on spolu se Zdeňkem uvařil tříchodové menu svým hostům. Pozvání přijaly jeho krásné kolegyně, Karlova moderátorská druhá polovička Klára Doležalová a moderátorka VIP zpráv Mahulena Bočanová. Zdeňkovými hosty byli molekulární kuchař Petr Koukolíček a nečekaně návštěva ze Star Wars, v civilu fanoušek sci fi Matěj Kahoun.


Tříchodové menu se skládalo z tatarského bifteku s toustem, kuřecích prsou s pažitkovou omáčkou a těstovinami a jako dezert Zdeněk s Karlem připravili luxusní čokoládovou pěnu!
Nejdříve se Zdeněk s Karlem pustili do tatarského bifteku, a když Karlovi došlo, že v kuchyni není strojek na maso, chopil se nože a – hned tekla krev! Dál už šlo škrábání masa na tatarák bez problémů a Zdeněk jen zkonstatoval, že je mu jedno, jestli se chce Karel pořezat velkým nebo malým nožem. A protože jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá, po chvilce se Zdeněk málem sám říznul. „Já myslel, že točíme Česko vaří s Pohlreichem živě, a ono to spíš vypadá jako Poslední samuraj!“ A další hlášky následovaly… „Sůl je to jemný? Mám to tam dát rukou?“ otázal se zcela upřímně Karel. „Ne, dej to tam nohou!“ odpověděl mu stejně vážně Zdeněk.


Tataráček se povedl bez dalších komplikací, ale opečený toustový chléb měl namále, už už chytal výraznější barvu, než Zdeněk po Karlovi požadoval. A protože Karel stále nešetřil olejem a diváci v publiku na to reagovali, Karel měl hned radu: „Slečno, jestli máte slabší nervy, tak sem nechoďte!“ V dobré náladě pak Karle osmažil na tataráček křepelčí vajíčko i se skořápkami – prý pro Kláru, protože ona to tak prý má ráda! A opravdu Karlovi jeho dílo chválila, a nešetřila s ní, stejně jako ostatní hosté!


Druhým chodem byla kuřecí prsa s pažitkovou omáčkou a těstovinami! A začala opět stejná písnička s olejem – Zdeněk ho prý dává raději míň než víc, Karel ale přesně naopak. „Ta prsa nařezáváš, Zdeňku?“ „Tobě nařežu!“ Zdeněk se pak také chtěl od Karla dozvědět, kam rád cestuje jakožto zkušený cestovatel. „Žižkov, Vinohrady, Palmovka…“ Karel každou svou hláškou dokazoval, že je nejen skvělý moderátor, ale že je skutečný mistr slova a momentální improvizace a Zdeňkovi byl v jeho narážkách a vtipkování rovnocenným partnerem. A Zdeněk to uznal: „Nemyslel jsem si, že dnešní večer bude až takový oříšek! Hoď sebou, Karle, tohle není žádná pohádka na dobrou noc!“ „No vždyť já taky nejsem žádný Večerníček!“ Kromě masa pak oba kuchaři zvládli uvařit těstoviny, a když došlo na sekání pažitky, Karel se začal těšit: „Tohle je moje disciplínka!“ A příprava druhého chodu proběhla ve skvělé náladě všech ve studiu, tak jako ostatně celý večer! Mahulena Bočanová prohlásila, že to bylo nejlepší kuře jejího života! Petr Koukolíček jen podotknul, že je škoda, že to kuře nebylo v kostce… Ale evidentně byl více než spokojený!


Konečně nastala chvíle, kdy Zdeněk vysvětlil, proč je ve studiu mág molekulární kuchyně, Petr Koukolíček, a bojovník ze Star Wars. Prostřednictvím kamer vzal diváky s sebou, aby na jedné párty nahlédli pod pokličku molekulární kuchyně. Zdeněk v kostýmu kapitána Spocka ze Star Wars ochutnal kapučíno v pevném stavu a vajíčko, vyrobené z kokosového mléka a pomerančového džusu. Byl mu nabídnut štrůdl ve formě kostičky amarounů a sám si připravil modrý kaviár a raviolu campari orange. A aby si Zdeněk ověřil, zda bude v budoucnosti molekulární kuchyně potravou Čechů, nabídl ho lidem na ulici. A chutnalo jim to!


Při přípravě čokoládové pěny Karel naučil publikum rozmlouvací formulku Jana Přeučila: „Lodyha, děloha, pic!“ A poté, co se publikum i s Karlem rozmluvilo, dezert byl na světě!“ Mahulena přehodnotila situaci – prý si myslela, že jí bude nejvíc chutnat kuře, ale čokoládová pěna ji prostě dostala ještě víc!
Kulinářský večer plný skvělého jídla a nefalšované zábavy utekl jako nic, příště bude se Zdeňkem živě vařit moderátor Libor Bouček, který se už mnoho let snaží prosadit. Nezapomeňte se v sobotu ve 20.15 hodin dívat na Primu.

Foto: TV Prima


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/80747/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353