Rebelka Markéta Hrubešová uspořádala křtiny! Víme o nich vše!

Herečka ze seriálu Cesty domů Markéta Hrubešová pokřtila své další dítě. Nikoliv živé, ale o to víc čtivé. Veřejnosti představila svou druhou kuchařku, tentokrát plnou receptů založených na pivu, kterou nazvala Rebelka. A za kmotry si pozvala dvě dámy, které stejně jako ona pivo milují – herečku Veroniku Freimanovou a zpěvačku Marii Rottrovou.


Herečku a také vyhlášenou kuchařku Markétu oslovil havlíčkobrodský pivovar Rebel s návrhem, aby pro něj napsala kuchařku s pivními recepty. Pro Markétu to prý byla zajímavá výzva, pro kterou se nadchla. „V knize je 75 receptů, všechny jsem uvařila, doladila, poupravila tak, abych se pod ně mohla s klidným svědomím podepsat. Rebelka jsem možná trochu v tom, že mám pivo ráda a nijak se tím netajím, oproti jiným ženám, které se mu vyhýbají, protože se bojí, že po něm ztloustnou,“ říká Markéta Hrubešová.


Kuchařku prý věnuje mimo jiné i svému pradědovi, který byl sládek a učil ostatní sládky po Evropě vařit dobré pivo. A pak své babičce, která byla skvělá kuchařka a po níž Markéta zřejmě toto nadání podědila. „V této knize tak spojuju všechno, co mám ráda a co je pro mě důležité: vaření, lásku k pivu a úctu k rodině,“ říká herečka. Kam se chystá Markéta v létě? „V létě spojím příjemné s užitečným, budu točit další díly Cest domů a také cestovat po vlastech českých. A ráda bych vyrazila alespoň na týden k moři,“ plánuje.


„Kuchařce přeju, aby byla co nejohmatanější, protože takové jsou všechny oblíbené a často používané kuchařské knihy. Já pivo piju především na spravení žaludku, a musím říct, že můj vztah k němu je čím dál kladnější, přestože ho moc nevypiju. Nemám žádný oblíbený recept založený na pivu, proto se těším, až se do kuchařky začtu a nějaký si tam vyberu a vyzkouším ho,“ říká Veronika Freimanová, která hraje v seriálu Cesty domů Markétě matku.


„Já mám ráda dobré pivo, vaření, kuchařky i Markétu, proto je pro mě čest být jednou z kmoter její knihy. Bylo období, kdy jsem pivu dokonce dávala přednost před vínem. Pokaždé když přijdu do restaurace, zatímco většina lidí si běžně objedná polévku nebo předkrm, já si místo toho nechám přinést sklenici piva. A teprve pak jídlo. Neumím si představit, že bych si v restauraci pivo nedala, je to zároveň něco jako rituál,“ říká Marie Rottrová.

Foto: TV Prima