Podívejte se, jak vaří známí herci!

Několik herců z primáckých seriálů se sešlo v jedné kuchyni a společně vařili. Jak se poprali s krevetami Dana Batulková, Henrieta Hornáčková nebo Petr Lněnička? A jak si při vaření vedli Zdeněk Piškula a Agáta Zimová?


Šestice hereckých tváří se postavila k plotně v restauraci AvantGarde. Kuchyň zcela ovládli herci ze seriálu Všechny moje lásky, které dost pobavila otázka mladého šéfkuchaře, jestli někdo ze skupiny pravidelně vaří. Zvolené menu – šafránové rizoto s krevetami a čokoládový fondant s jahodami – nadchlo i Danu Batulkovou, která hraje v seriálu Svatby v Benátkách novou postavu – dámskou krejčovou Helenu.
„Tato jídla mám ráda, jsou lehká a rychlá. Nedávno jsem vařila podobné rizoto, tohle doma taky zkusím. Na sladkou část menu se těším, na čokoládě občas ujíždím, ale hodně doma i peču. Líbí se mi, když to doma voní. Valentýna absolutně nesnáším, je to svátek, který k nám vtrhnul jako Santa Claus, vadí mi ty načančané obchody a uměle vyvolávaná hysterie. Pro mě je větší svátek 1. máj a tradice líbání se pod rozkvetlou třešní,“ vysvětlila Dana.


Petr Lněnička, který hraje v Cestách domů Adama, se v kuchyni pohybovat umí. „Vařím poměrně hodně a tohle menu určitě doma zkusím. Moc mi chutnalo a nejen proto, že mám rád krevety. Leccos jsem se tu přiučil o jejich přípravě, ale třeba i o správném vaření rýže, to se hodí,“ říkal Petr.
Odbornou instruktáž ohledně přípravy krevet ocenila i jeho seriálová kolegyně Henrieta Hornáčková, která hraje Lucii. „Na rizotu jsem si pochutnala, stejně jako na fondánu, mám totiž hodně ráda sladké. Valentýna slavit nebudu, ale možná si, když budeme mít s manželem oba volný večer, zajdeme na nějakou dobrou večeři s výborným vínem, jako jsme to udělali loni,“ plánovala Henrieta.


Zdeněk Piškula a Agáta Zimová hrají v seriálu Všechny moje lásky potomky Mahuleny Bočanové. Při vaření v kuchyni spíš přihlíželi, maximálně něco zamíchali. „Já bych si na takové menu klidně troufnul, ale rozhodně bych se neodvážil sám ty ingredience nakupovat,“ řekl Zdeněk.
„Proč jsme vybrali právě toto menu? Chtěli jsme připravit něco, co je jednoduché a co může člověk udělat i doma, když bude chtít někoho blízkého překvapit. Rizoto se dá uvařit klidně i v houbové nebo jiné variantě. Krevety jsme zvolili proto, že dvě se dají krásně složit do srdíčka. A příprava fondantu taky není těžká, jen se musí správně vychytat čas pečení. Vaření trvalo déle, protože herci u něj trochu blbli. Překvapilo mě ale, jak byli vstřícní, obzvlášť ´slečna´ Veronika,“ vtipkoval šéfkuchař Patrik Havlíček, který s herci vařil.


„Naše restaurace umožňuje lidem dopřát si díky těmto kurzům zážitek z gastronomie. A dneska byl díky hercům ten zážitek i trochu adrenalinový. Běžně děláme kurzy v našem studiu, ale herce jsme vzali přímo do kuchyně,“ řekl manažer restaurace Karel Šimůnek.

Foto: TV Prima