Pavlína Lubojatzky z MasterChefa: Kdybych věděla, jaké to je, nikdy tam nepůjdu!

Od umění hereckého k tomu kuchařskému se posuneme spolu s dalším dnešním hostem, Pavlínou Lubojatzky, která vstoupila do povědomí diváků jako finalistka »novácké« reality show MasterChef Česko v níž usilovali o vítězství amatérští kuchaři.

Svému hostiteli přinese Pavlína na ochutnání něco ze své kuchyně – hříšně čokoládové cookies a oříškové máslo. „To máslo budu brzy vydávat pod naší značkou. Jedno jsem poslal do laboratoře na testy a jedno jsem vám přinesla,“ říká při předávání s úsměvem nadšená kuchařka, která v přenosech ze soutěže proslula prudkými výbuchy emocí. „Docela často jsem tam plakala, což lidi dráždilo, a je paradoxní, že v běžném životě vůbec nebrečím,“ svěřuje se s tím, že prožívala přímo emocionální horské dráhy.

„Být v reality show je něco úplně jiného než cokoli, co jsem znala předtím. A kdybych věděla, jaké to je, nikdy tam nepůjdu,“ dodává absolventka Vysoké školy ekonomické. „Hodně jsem přemýšlela, proč tam ty lidi tolik irituju, a ono je to často v tom, že se jim do někoho zrcadlím.“ Reakce některých diváků byly skutečně velmi bouřlivé, neadekvátní a sprosté. „Ani jsem to nechtěla číst, protože mi to bralo energii.“

Zároveň to prý bylo velmi náročné období i pro její manželství. To je naštěstí překonané a nyní s manželem intenzivně pracují na vlastní kuchařce. „Dáváme do ní všechno, pracujeme šestnáct hodin denně, jen vaříme a já plním myčku,“ popisuje zapáleně. „Nikdy by mě nenapadlo, že být kuchařka znamená i to, že je člověk permanentní uklízečka. Navíc to je nejen o tom, že něco uvařím, ale musím v lidech vzbudit touhu, aby vstali z gauče, šli nakoupit a to jídlo si uvařili.“ Do budoucna by chtěla i nadále vařit, dělat online kurzy vaření a také založit značku, která bude mít své vlastní produkty do kuchyně.

 

Foto: TV Prima