Markéta Hrubešová vařila v restauraci argentinský steak

Dva džentlmeni a dvě krásné dámy prostírají jako na zámku. Sejdou se herečky Kateřina Brožová a Markéta Hrubešová, nové opory seriálu Cesty domů, a dva muži v nejlepších letech: moderátor Alexandr Hemala a herec Pavel Trávníček. Věčný český princ kdysi dělal Markétě principála ve svém divadle, takže se dobře znají. Kateřina jako strávnice příjemně překvapí třiatřicet let sloužícího hlasatele Sašu Hemalu: „Myslel jsem si, že ráno jí kořínky a večer vzpomínky, ale ne, je to gurmánka,“ říká Alexandr potěšeně. Kateřina ráda relaxuje u lovení ryb, které ale pouští zpátky, Markéta u vaření, které opravdu miluje. Jak si jako první užije vaření v restauraci, kde si zatrénuje na splnění svého snu o vlastním malém podniku? Jídlu rozumí i gurmet Pavel Trávníček, který hosty pozve domů na svůj udržovaný trávníček. „Takové čtyři dny s někým prožít, to už je jako jet s někým na dovolenou,“ libuje si zvučným hlasem Saša, který si užívá nejen půvabů svých soupeřek, ale i předkládané vybrané krmě. Jak sám míní přispět k nadstandardní úrovni celého VIP týdne? Laťka je totiž nastavena hodně vysoko. Co plánuje a čím nás překvapí Kateřina, která „jí všechno od klíčků až po ty nejtučnější kachny?“ Odpovědi uvidíte v dalším týdnu s vařícími celebritami ve VIP Prostřeno! Na vysoké noze ve 20 hodin na Prima family.


„Mě baví, když lidem chutná, ale potřebuju zpětnou vazbu. Vařit jsem začala, když jsem se odstěhovala do svého bytu, do té doby jsem o tom nic nevěděla. Bylo to jako blesk z čistého nebe, zjistila jsem, že mě to baví. Budeme v restauraci, protože já mám takový tajný sen, chtěla bych restauraci, třeba malinkou, tak si to chci vyzkoušet,“ vysvětluje místo konání svého večírku herečka Markéta Hrubešová, která už proslula svým vařením a dokonce vydala i vlastní kuchařku.


Hostitelka doufá, že nepřijdou žádní nimralové, jinak! Bude její večeře tak skvělá, jako pověst, která kuchařku předchází? Markéta nad svým menu hodně přemýšlela: podává ruské bliny s kaviárem a zakysanou smetanou na úvod, dále tatarák z uzeného lososa, špíz z krevet na cizrnovém pyré a jako zlatý hřeb steak z argentinské svíčkové, na který se už moc těší Saša Hemala. „To srdce zaplesá,“ libuje si Markéta, když vytahuje z lednice svíčkovou, kterou by prý snědla i syrovou. Zato Saša nemá rád krvavé maso, ani není moc na sýry, jež večeři zakončí. Sladkou tečkou bude »čokoládová myš« aneb čokoládová pěna. „Já se musím přiznat, že sladké vůbec nejím,“ ale lidem čokoládová pěna chutná, je to taková moje stálice.


Evergreenem Markétina jídelníčku jsou i zapečené gratinované brambory s muškátem a estragonem, na který se u nás bohužel zapomíná, lituje kuchařka, která udělá tuto přílohu, první jídlo, s nímž slavila úspěch už před patnácti lety. Ještě chystá glazované šalotky ze svého oblíbeného druhu cibule. „Markéto, vy jste dáma mých snů,“ jede Saša. „Já se těším úplně na všechno, to bude hrozná dobrota,“ raduje se z luxusního menu Kateřina. Jak zatím zkušená kuchařka zvládá svůj boj v cizí kuchyni? „To není mixér, to je sbíječka,“ zoufá si u přípravy cizrnového pyré, to bude cizrna všude! „Už vím, proč je pan Pohlreich tak slušnej u toho vaření!“

Foto: TV Prima