Libuše Švormová: Chronicky nevařím a u nás do kuchyně ani moc nesmím

Ve čtvrtek 12. října se v Paláci knih Neoluxor, za účasti známých hereckých hvězd, uskutečnil křest nové knihy Ohnivý kuře II, která obsahuje 80 nových originálních receptů ze seriálu.

FRH_4444

Kniha navazuje na předešlou knihu receptů Ohnivý kuře a stejně tak nabízí milovníkům oblíbeného seriálu i dobrého jídla to nejlepší, co bylo v seriálu uvařeno. S novináři i čtenáři se na místě setkaly seriálové hvězdy a prozradily, jaké recepty si z Ohnivýho kuřete odnesly a nyní připravují doma. „Viděl jsem v kuchařce červené vepřové, to je typický vietnamský recept, který nesmí chybět v žádné vietnamské domácnosti. Já ho doma vařím rád, a jí se s rýží,“ představil vybraný recept Viet Anh Doan neboli Liu.

FRH_4851

To herečka Libuše Švormová sama recepty nezkouší, ale oblíbené jídlo prozradila: „Já chronicky nevařím, u nás do kuchyně ani moc nesmím, můj manžel vaří a chce si tam dát řetízek, abych tam nelezla. Ale na natáčení jsem ochutnala třeba právě ohnivý kuře a to mi moc chutnalo.“ Naopak vyhlášená kuchařka, představitelka Jarky, Eva Čížkovská, vyzkoušela receptů víc a doma je prý souhlasně přijali: „Nestěžují si. Já se snažím recepty střídat a vařit to, o čem vím, že to budou jíst. U nás se dělá všechno, od české klasiky, italských jídel až po thajské kari. Díky Vietovi jsem začala dělat i vietnamské smažené nudle. A naposledy jsem podle receptů z Kuřete marinovala lososa.“

FRH_5021

Na jaké recepty se čtenáři v nové knize mohou těšit? Nechybí populární recepty Mika a Buráka, vybrané dobroty z hotelu Grand, sladké dobroty z cukrárny Nebe nebo asijské dobroty, které vaří Liu. Česká kuchyně je v knize zastoupena například recepty na hovězí s rajskou omáčkou, španělským ptáčkem, kulajdou se zastřeným křepelčím vejcem, hovězí loupanou plecí na pivu a cibulí nebo vynikající kančí kýtou s šípkovou omáčkou. Ze specialit asijské kuchyně nechybí tempura ze zeleniny, nem lui, taštičky shu mai či bánh bao a z dezertů zase můžete vyzkoušet upéct české žloutkové věnečky, tarte Tatin nebo Crema catalana.

OK2 FRH_5009 FRH_4805 FRH_4560 FRH_4571 FRH_4461

 

Foto: TV Prima