Kateřina Brožová: Pokud jde o kuchyň, je opravdu důležité znát svůj revír!

Dva džentlmeni a dvě krásné dámy prostírají jako na zámku. Sejdou se herečky Kateřina Brožová a Markéta Hrubešová, nové opory seriálu Cesty domů, a dva muži v nejlepších letech: moderátor Alexandr Hemala a herec Pavel Trávníček. Věčný český princ kdysi dělal Markétě principála ve svém divadle, takže se dobře znají. Kateřina jako strávnice příjemně překvapí třiatřicet let sloužícího hlasatele Sašu Hemalu: „Myslel jsem si, že ráno jí kořínky a večer vzpomínky, ale ne, je to gurmánka,“ říká Alexandr potěšeně. Kateřina ráda relaxuje u lovení ryb, které ale pouští zpátky, Markéta u vaření, které opravdu miluje. Jak si jako první užije vaření v restauraci, kde si zatrénuje na splnění svého snu o vlastním malém podniku? Jídlu rozumí i gurmet Pavel Trávníček, který hosty pozve domů na svůj udržovaný trávníček. „Takové čtyři dny s někým prožít, to už je jako jet s někým na dovolenou,“ libuje si zvučným hlasem Saša, který si užívá nejen půvabů svých soupeřek, ale i předkládané vybrané krmě. Jak sám míní přispět k nadstandardní úrovni celého VIP týdne? Laťka je totiž nastavena hodně vysoko. Co plánuje a čím nás překvapí Kateřina, která „jí všechno od klíčků až po ty nejtučnější kachny?“ Odpovědi uvidíte v dalším týdnu s vařícími celebritami ve VIP Prostřeno! Na vysoké noze ve 20 hodin na Prima family.


„Myslím si, že jsem úplně reálná bytost, která má úplně jiné vlastnosti, než jaké jsou veřejně (bulvárem) popisovány,“ říká o sobě poslední hostitelka. Pavel Trávníček si o šarmantní Kateřině myslí, že „umí být ženská jako meč, žádná naivní blondýna.“ Na své si přijdou nedočkaví diváci Cest domů, protože herečka pozve své hosty na statek a zahradu, kde se natáčely nové epizody oblíbeného seriálu.


Na idylickém místě najdeme jezírko plné pstruhů – dějiště zábavy. A v komfortní kuchyni připraví šikovná Kateřina poslední večeři. „Přestože jsem tady točila, tak jsem tady nevařila, takže se omlouvám, když sáhnu někde špatně.“ A taky ano, hned zkraje se pěkně spálí o horký hrnec. „Pokud jde o kuchyň, je opravdu důležité znát svůj revír,“ říká kuchařka, když občas tápe. Hosty čeká přehlídka aperitivů, chce je snad hostitelka opít, ještě než začnou hodovat? „Aspoň v něčem jsem vás chtěla trumfnout,“ vysvětluje se smíchem.


Saša ještě úplně nevystoupil z včerejší hostitelské role a nalévá. „On by byl bezvadný barman,“ myslí si o zdvořilém a zábavném Hemalovi Pavel. Hostitelka z menu o sedmi (!) chodech vypustí kvůli Pavlovi a hlavně Markétě pečené papriky, všem zato naloží prvotřídní kaviár jako v Rusku, odkud pochází její maminka. Na surovinách nešetří, všechno včetně mozzarelly, melounu, parmské šunky, šampaňského i divoké tresky je prvotřídní kvality. Rybářka Kateřina podává jako hlavní chod rybu. „Klidně bych si dala rybu,“ říká Markéta, které se kolegyně strefí do chuti. Jako dezert má nejradši sýr, jenže bude štrúdl podruhé. Jak dopadne ve srovnání s tím Trávníčkovým a v čem bude jiný?


„Menu vypadá bohatě, ale není sestavené úplně s rozvahou,“ trošku si rýpne Markéta, která je hodně soutěživá, což se projeví i při hlavní atrakci – krmení pstruhů. Kateřina ví, že „přestože se soupeřka usmívá, vše sleduje ostřížím zrakem.“ A kdyby foie gras dnes podávala v Hollywoodu, neuspěla by, tam je tato lahůdka už pasé, vysvětlí jí Markéta. Politovala, že jí zteplalo pravé šampaňské, protože chyběl »leďák«. Kuřecí vývar ocení »polévkový« Pavel, ryba s krevetami je lahodná, i když podle Markéty »brambory měly už po sezoně«.


Zábava je vzrušující, sladká tečka výborná. Kateřině se prý bude normálně stýskat, ale Pavel si „na dva na tři dny od jídla rád odpočine a dá si suchou veku.“ Jak dopadne poslední bodování za tak romantický a povedený večírek? Kdo nakonec vyhraje dovolenou u moře?

Foto: TV Prima