Bára Nesvadbová: Jsem normální vesničanka

Je před námi další fenomenální týden. Na startu jsou čtyři VIP borci: jedna spisovatelka, tři herci (z toho dvě herečky) a jedna malá holčička – ta ale naštěstí pro ostatní neboduje. A celebrity to baví, vaří totiž jako o život! Jako první ve svém domě uvaří Barbara Nesvadbová, jejíž dcera Bibiana také přiloží ruku k dílu. „Jsem normální vesničanka,“ říká o sobě blonďatá maminka, exmanželka exministra Březiny a milovnice zvířat. Valérie Zawadská je skvělá dabérka, jaká je ale kuchařka? „Konečně mi někdo jednou za rok uvaří, ještě mě obslouží, a já ho navíc můžu kritizovat,“ projevila své nadšení z oblíbené soutěže, kde se hraje o zájezd k moři, maminka dvou kluků. Dále se k plotně postaví Jitka Smutná, kterou diváci Prima family důvěrně znají jako starostlivou Lídu Bernátovou z Cest domů. V seriálu stále něco kuchtí, peče, podstrojuje rodině, bude ale stejně pozorná i ke svým soupeřům? Doma to má zatím jako po výbuchu, protože se stěhovala, prostírá tedy v podniku své kamarádky. Doufá v klidné večery: „Ideální večer je, když nemám představení a mohu se pobavit s přáteli.“ Vyplní se jí přání o příjemném večírku? Herec Ivan Vyskočil je jediným zástupcem mužského pokolení. Svého času si ho oblíbil bulvár, jak se ale předvede jako kuchař a bavič u stolu? Na dobré recepty, konfrontaci vegetariánů a milovníků masa, další herecké historky a jednu roztomilou holčičku se můžete opět těšit v hlavním vysílacím čase od pondělí 6. srpna do čtvrtka 9. srpna jen na Prima family.


„Já bych chtěla ženský,“ říká Bára, protože doufá, že případnou vítězku přemluví k tomu, co by udělala sama: výhru by věnovala osmiletému Davídkovi po mozkové obrně, který ještě nikdy nebyl u moře. Štíhlá hostitelka nejí už devět let maso a o menu se radí se svou malou pomocnicí Bibianou. „Vaříme spolu často, jsme spolu pořád,“ říká o pohodové symbióze, která panuje v kuchyni, Bára. Co holky vymyslely? Přestože »jsou rodina nežravá«, bude toho až až. Dva slavné italské studené předkrmy a jedna teplá, opilá a poněkud »přemuškátovaná« pasta s lososem. Hlavní chod bude také losos s tymiánovými brambory, špenátem a žampiony, upečený na másle v alobalu. „Másla není nikdy dost,“ myslí si menší z kuchařek a dá ho požehnaně i do přílohy ze žampionů.


„Houby nejím, pouze když mi je předloží některá z mých rozvedených manželek,“ žertuje známý milovník žen Vyskočil. A pečené moučníky budou dva, základem bude hostitelčin oblíbený hrníčkový recept s kefírem, jednou z něj vyleze parník a podruhé buchta s kokosem. „A když se budou všichni chovat slušně, dostanou ještě nádavkem tiramisu,“ slibuje kuchařka, pokud jí ovšem zbude dost krému. „To si nechám ujít,“ slibuje Jitka, která si hlídá váhu. Zato ostatní by jako sladká tečka uspokojil jen italský moučník zapíjený sorbetem. Bibi prostírá podle návodu z dětské knížky a přidá i velikonoční ubrousky. A hosté už klepou na dveře.


„Sem můžou psi, kočky, zatoulané ženy a muži jen na chvíli,“ vítá je Bára. Co všechno se ve vile nad Vltavou ještě semele? „Jsem tady poprvé, ale cítím se jako doma,“ říká Valérie, která »byla absolutně nadšená« hlavním chodem. A hodně uvolněná a docela nevhodná konverzace u stolu tomu nasvědčuje. Bude jídlo vážně tak dobré, jak se s úsměvem obává Ivan Vyskočil? Proč ale Bibi nejí a proč se nakonec rozpláče? Vždyť ji pozvali i na zítra! A proč jsou všichni ve finále pomalovaní od barev?

Foto: TV Prima