Anife Vyskočilová: Když pospíchám, uvařím blaf, který vylévám do záchodu!

Další týden s VIP Prostřeno! na obrazovkách televize Prima je tu! Svou šikovnost a umění v kuchyni předvede herečka Petra Horváthová, ex-manželka Ivana Vyskočila, břišní tanečnice Anife Vyskočilová, zpěvačka, herečka a legendární čarodějnice Saxana z filmu Dívka na koštěti Petra Černocká a český Belmondo, herec Martin Kraus. Jako druhá se zítra představí kuchtička Anife Ismet Vyskočilová Hassan a proto jsme jí položili několik otázek.

Stalo se vám, že jste nějaké jídlo totálně zkazila?
Když pospíchám, zafunguje zákon schválnosti a já tím spíš něco zkazím. Někdy z legrace říkám, že buď uvařím výborné jídlo, nebo blaf, který se nedá jíst, takže ho za stálého míchání vylévám do záchodu.

S kým byste šla ráda na večeři a co byste si dala?
Na večeři bych šla s Vítězslavem Nezvalem, protože psal nejen krásné básně, ale taky dost lechtivé jiné kousky. Takže myslím, že toho o životě dost věděl. A dala bych si tři velké langusty, které miluju.

Jak jste trávila letošní léto?
Tvrdím, že jako cizinka, která žije v cizině, jsem celoživotně na dovolené. V létě jsem většinou čtrnáct dní tady a čtrnáct dní v Bosně a Hercegovině, ale tentokrát jsem v Bosně nebyla už tři měsíce. Osmého srpna mám nějakou akci, kterou uvádím, a pak odjíždím na měsíc na ostrov Hvar. Už se nemůžu dočkat.

Díváte se v televizi na pořady o vaření? Jaké jiné sledujete?
Můj oblíbený pořad je Hyde Park nebo záznamy z Poslanecké sněmovny. Ty jsou někdy neuvěřitelná zábava. Sleduju i Prostřeno!, ale měla jsem ráda i pořady Jamieho Olivera.

Považujete se za gurmána?
Považuju se za gurmána a moc ráda vařím. A když pospíchám, raději nic nejím, než abych se odbyla něčím, co mi nechutná. A i když mám na jídlo málo času, vždycky si na talíři jídlo hezky naaranžuju.

Kdyby vás někdo chtěl tak zvaně utáhnout na jídlo, na co by to bylo? A na co byste naopak nalákala své hosty vy?
Miluju sushi, a vůbec japonskou, ale taky thajskou kuchyni, té já podlehnu vždycky. A kdybych já chtěla někoho zaujmout svými kuchařskými schopnostmi, tak udělám nějakou specialitu z bulharské nebo turecké kuchyně, to vždycky každému zachutná.

Foto: TV Prima