Martin France bojuje proti roztroušené skleróze

Zpěvák Martin France to pořádně rozjede v sobotu 28. května 2011 na Kutnohorském rockování, které se letos koná ke světovému dni roztroušené sklerózy. „Světový den roztroušené sklerózy vyhlašuje světová organizace na pomoc nemocným a je slaven a podporován v téměř všech zemích světa,“ řekl nám Martin France. A spolu s ním vystoupí hlavní hvězda večera Věra Špinarová, ale i Xindl X, skupina Yo Yo Band, Vlasta Horváth, nebo muzikáloví zpěváci Jan Kříž a Lukáš Kumpricht.


Už i u nás probíhají oslavy Světového dne roztroušené sklerózy v řadě měst, ale hlavní program se v letošním roce bude konat právě v Kutné hoře. V sobotu 28. května tam v prostorách parku pod Vlašským dvorem vypuknou oslavy formou hudebního festivalu pro širokou veřejnost. „Cílem je mimo jiné otevřít tuto problematiku i mladým lidem, kterých se toto závažné onemocnění týká nejvíce. Přestože je v České republice více než devatenáct tisíc takto nemocných, specialiizované rehabilitační centrum u nás zcela chybí. Rehabilitační centrum je v současnosti velkou prioritou a bylo prezentováno při řadě příležitostí, například také v rámci prestižní soutěže Žena roku 2010, jejíž absolutní vítězkou se stala autorka projektu centra,“ uvedl Martin France.


Celý výtěžek akce, nad kterou převzal záštitu i exprezident Václav Havel, bude věnován do projektu výstavby 1. rehabilitačního centra pro nemocné roztroušenou sklerózou v České republice. Moderátorem akce bude populární herec Miroslav Táborský a moderátorem hudebního odpoledne zase jeho herecký kolega Miroslav Hrabě.

Foto: Martin Production